Είναι ένα από τα πιο όμορφα και λαμπερά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης και του θεάτρου. Η Κατερίνα Γερονικολού βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/3) καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, για να μάθουμε όλα όσα δεν γνωρίζαμε γι’ αυτήν.

Η πρωταγωνίστρια της νέας επιτυχημένης σειράς της ΕΡΤ1 «Κι όμως είμαι ακόμη εδώ», με αφορμή τον ρόλο της, μίλησε για τη δική της bucket list και για όλα τα «ακραία» πράγματα που περιλαμβάνει και ομολόγησε ότι είναι «λισταδόρος».

Ανακάλεσε τα απρόοπτα της δικής της ζωής, μίλησε με συγκίνηση για την ξαφνική απώλεια του πατέρα της, όταν η ίδια ήταν 13 ετών, και αποκάλυψε πώς συνδέεται αυτό με την απροθυμία της να παντρευτεί.

«Έχω διάσπαρτες μνήμες. Ήταν ξαφνικό. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η αφαίρεση από το τραπέζι όπου έβαζα μαχαιροπίρουνα. Θυμάμαι ότι τη μέρα της τελετής είχα θυμώσει με κάτι θείους μου που είχαν πει κάτι και γέλασαν. Μου φάνηκε πολύ άσχημο επειδή είχα αυτή τη δυσκολία κι αυτοί το έκαναν για να το ξορκίσουν» είπε η Κατερίνα Γερονικολού.

«Έχω μάθει να τραβώ τα θετικά. Το πένθος το βίωσα γιατί ένα σπίτι αδειάζει. Μπορείς να το αποφύγεις αν φύγει κάποιος που δεν τον έχεις τόσο ζωηρά στη ζωή σου. Αυτή η απουσία πιο έντονη δεν γίνεται. Ο πατέρας μου με διάβαζε κι ήταν εκεί μετά τη δουλειά του» πρόσθεσε η Κατερίνα Γερονικολού. Ο δε, θάνατος του μπαμπά της σχετίζεται άμεσα με την απροθυμία της να παντρευτεί, και αυτό γιατί όπως παραδέχτηκε, θα της έλειπε πολύ την ημέρα εκείνη.

Διηγήθηκε τα «δύσκολα χρόνια» στη Νομική, μιλάει για το «χαστούκι» που «έφαγε» στην αρχή της ενασχόλησής της με τη δημοσιογραφία, αλλά και για το αν μετάνιωσε μετά την καταγγελία της για λεκτική βία, στο πλαίσιο του ελληνικού metoo.

Ανέφερε ότι αν δεν έκανε το πρώτο βήμα η Ζέτα Δούκα σε σχέση με όσα δήλωσε πως της έκανε ο Γιώργος Κιμούλης, η ίδια δεν θα έκανε κάτι γιατί όπως είπε είχε θάψει αυτό το γεγονός βαθιά μέσα της.

«Ήταν ένα πνιγμένο συναίσθημα που κοιμόταν κι απλά ξύπνησε πολύ βίαια ακούγοντας την ιστορία ενός άλλου ανθρώπου. Υπήρχαν κοινές συνιστώσες. Συνειδητοποιείς ότι είναι μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά κι ένα μοτίβο. Το γνώριζαν δικοί μου άνθρωποι, δεν το κρατούσα κρυφό. Αυτό που έγινε πριν ένα χρόνο, μου προκάλεσε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Δέκα λεπτά πριν το δημοσιοποιήσω, το είπα μόνο στον Γιάννη» είπε η Κατερίνα Γερονικολού και η απάντηση που της έδωσε ήταν πως αν έχει ανάγκη να το κάνει ας το κάνει και συμπλήρωσε στο ερώτημα αν τον έχει συγχωρήσει:

«Εννοείται (τον έχω συγχωρήσει) γιατί δεν είμαι εγώ η δυστυχισμένη αυτήν τη στιγμή… Εγώ δεν είχα κάποια βία, τα έχω πει όλα εγγράφως στο ΣΕΗ και με απόλυτη συνείδηση ότι όλα αυτά που λέω είναι σοβαρά και με ειλικρίνεια. Έχει να κάνει με το ότι σπάει ο άλλος και δεν είναι πια ο ίδιος. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει μια οντότητα η οποία μετά είναι εύθραυστη, σπασμένη» σημείωσε η Κατερίνα Γερονικολού.

Ακόμη, μίλησε για τη σχέση της με τον συμπρωταγωνιστή της και σύντροφό της στη ζωή, Γιάννη Τσιμιτσέλη και απάντησε αν ζηλεύει όταν ο Γιάννης έχει ερωτική σκηνή με άλλη ηθοποιό ή όταν συναντάει τις… άλλες αγαπημένες του.

«Δεν ξέρω τι σας είπε όταν ήρθε, ο Γιάννης ζηλεύει, εγώ όχι. Ακόμη και με εμένα είναι ντροπαλούλης σε τέτοιες σκηνές», παραδέχτηκε η ηθοποιός.