Οι παίκτες του MasterChef μπήκαν στο πλατό και είδαν μπροστά τους ένα μαύρο και ένα άσπρο κουτί. Το Mystey Box αυτή τη φορά ήταν λίγο διαφορετικό απ’ ότι είχαν συνηθίσει τις προηγούμενες φορές αφού οι παίκτες όχι μόνο κλήθηκαν να μαγειρέψουν αλλά και να διεκδικήσουν 10.000 ευρώ αφού ενημερώθηκαν από τους κριτές πως θα διαγωνιστούν για το Silver Award.

Το Mystery Box αυτής της εβδομάδας έχει διπλή σημασία, καθώς εκτός από τα πλεονεκτήματα στο Τεστ Δημιουργικότητας, ο νικητής θα έρθει πιο κοντά στον στόχο της κατάκτησης του Silver Award και των 10.000 ευρώ.

Οι 12 υποψήφιοι σεφ του MasterChef έπρεπε να μαγειρέψουν με τα υλικά τα οποία είχαν μέσα τους τα κουτιά τα οποία αντίκρισαν. Το άσπρο κουτί «έκρυβε» γλυκό και το μαύρο αλμυρό ενώ οι παίκτες είχαν στην διάθεση τους 90 λεπτά για να ολοκληρώσουν τις παρασκευές τους.

Η ιδιαιτερότητα της δοκιμασίας

Οι παίκτες όμως έμαθαν πως η συγκεκριμένη δοκιμασία «έκρυβε» άλλη μια δοκιμασία καθώς οι κριτές τους ενημέρωσαν πως θα δοκιμάσουν όλα τα πιάτα και δε θα μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποια θα δοκιμάσουν.

Ποιος θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ;

Η πρόκληση του Silver Award ξεκίνησε και στο τέλος της αυριανής δοκιμασίας θα ξέρουμε το όνομα αυτού που θα κερδίσει το έπαθλο των 10.000 ευρώ.

«Το σημερινό Mystery Box και το αυριανό Τεστ Δημιουργικότητας διαφέρουν σε αυτήν εδώ την καμπάνα. Η πρώτη διαφορά είναι ότι σήμερα θα δοκιμάσουμε όλες τις προσπάθειες. Το σημερινό Mystery Box θα δώσει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το Τεστ Δημιουργικότητας με τη διαφορά ότι αύριο ένας αποχωρεί κατευθείαν και ένας κερδίζει 10.000 ευρώ», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος καλωσορίζοντας τους διαγωνιζόμενους στο Mystery Box.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενημέρωσε πως η κάρτα σε αυτή την πρώτη φάση του Silver Award, η κάρτα, η οποία βρίσκεται στα χέρια του Γιάννου, θα είναι ανενεργή.