«Μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή η ιερή πράξη παρά η νίκη». Με αυτό το σύνθημα, οι 13 μάγειρες του MasterChef, κατά τη διάρκεια της ομαδικής δοκιμασίας μαγείρεψαν για 100 άτομα, που έχουν ανάγκη, μέσω του δικτύου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Το βράδυ της Πέμπτης, οι παίκτες του MasterChef βρέθηκαν ξανά στο πλατό, μπροστά στους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο αφού έφτασε η ώρα της κρίσης.

Οι «Κόκκινοι» με αρχηγό την Ελπίδα και οι «Μπλε» με αρχηγό τον Νικήτα, άκουσαν με μεγάλη αγωνία τις βαθμολογίες των κριτών. Τη διαφορά όμως έκανε το γλυκό. Οι Κόκκινοι έφτιαξαν καζάν ντιπί ενώ οι Μπλε ένα ιδιαίτερο κανταΐφι.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος υπενθύμισε στους παίκτες πως οι προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν με φύλλο κανταϊφιού δεν ήταν επιτυχείς, ωστόσο ανάμεσα στα δύο γλυκά «παίχτηκε» και το καλύτερο πιάτο της ημέρας.

Με βαθμολογία 38/40 έναντι 24/40, οι παίκτες των Μπλε κέρδισαν τελικά την ομαδική δοκιμασία και φυσικά χάρηκαν. Η χαρά τους όμως έγινε μεγαλύτερη όταν έμαθαν πως θα φάνε από τα χέρια του παλιού παίκτη του MasterChef, Σελίμ.

Η Ελπίδα έβγαλε τον εαυτό της στον τάκο

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πήρε το λόγο και ενημέρωσε τους παίκτες της κόκκινης ομάδας πως η αρχηγός τους, η Ελπίδα είχε ένα πλεονέκτημα. Αυτό ήταν να υποδείξει ποιος από τους «Κόκκινους» θα ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση. «Εγώ θα είμαι σεφ», ανακοίνωσε η Ελπίδα βγάζοντας τον εαυτό της στον τάκο.

«Είσαι σίγουρη, αυτή είναι η απόφασή σου;», τη ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς με την παίκτρια να απαντάει: «Μάλιστα σεφ. Έπρεπε να πω όχι στο γιαούρτι όταν έπεσε η πρόταση της Καλλιόπης, γιατί εγώ εκείνη τη στιγμή δεν το άκουγα το γιαούρτι σαν υλικό για τα γλυκά, οπότε αυτό είναι δική μου απόφαση, άρα και η συνέπεια είναι και δικό μου πρόβλημα. Υπήρχαν πολλά πράγματα που μου ξέφυγαν. Απλά τα μαθηματικά…».