«Μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή η ιερή πράξη παρά η νίκη».  Αυτό ήταν το μήνυμα της αποψινής δοκιμασίας στην οποία κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν οι παίκτες του MasterChef το βράδυ της Τετάρτης (23/03).

Μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Γιαννόπουλου, η Κόκκινη Ομάδα έμεινε χωρίς αρχηγό και οι συμπαίκτες του ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένοι καθώς ο «μικρός», όπως τον αποκαλούσαν ήταν αγαπημένος τους φίλος και συμπαίκτης. Ο «κλήρος» έπεσε στην Ελπίδα Μορφούλη καθώς ήταν η νικήτρια της δοκιμασίας του Τεστ Δημιουργικότητας και ήταν εκείνη που έπρεπε να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της νέας Ομαδικής Δοκιμασίας.

Οι παίκτες του MasterChef βρέθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για μια  ξεχωριστή Ομαδική Δοκιμασία. Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας «επιρροές που δέχτηκε η ελληνική κουζίνα εξ Ανατολάς», το MasterChef θέλησε να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο παίρνοντας μια εξαιρετική πρωτοβουλία για να προσφέρει θετικό αντίκτυπο στις ζωές προσφύγων, που έχουν στερηθεί τη ζεστασιά ενός ωραίου γεύματος. Οι παίκτες του MasterChef, στην αποψινή εξωτερική δοκιμασία κλήθηκαν να μαγειρέψουν για 100 ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

«Μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή η ιερή πράξη παρά το να νικήσουμε ή να χάσουμε» είπαν οι MasterChefs.

Τι αποφάσισε η Ελπίδα

Ο Πάνος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Ελπίδας. Σύμφωνα με τον chef, η παίκτρια θα μπορούσε να επιλέξει τον αρχηγό της ομάδας της, των «Κόκκινων», ή να ανταλλάξει κάποιον από τους συμπαίκτες της με της αντίπαλης ομάδας. Εκείνη αποφάσισε να μην κάνει κάποια αλλαγή στις ομάδες και να γίνει η ίδια αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

Στη συνέχεια ο Πάνος Ιωαννίδης ζήτησε από τους παίκτες της Μπλε ομάδας να ορίσουν τον δικό τους αρχηγό και εκείνοι όρισαν για αρχηγό τους τον Νικήτα.

«Για εμένα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα το να σε θέλει η ομάδα για αρχηγό, από το να βγω μπροστά και να πω θέλω να γίνω αρχηγός. Τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα έτσι. Με το να θέλει η ομάδα τον ίδιο αρχηγό δουλεύουν όλοι για τον αρχηγό κι αυτός για εκείνον», δήλωσε ο Νικήτας.

Το «λάδωμα» στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Η ομαδική δοκιμασία ξεκίνησε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος περνούσε από τους πάγκους για να δει πώς τα πηγαίνουν οι παίκτες και φυσικά δεν έλειψαν… τα λαδώματα.

Ο Μάριος από τους «Κόκκινους» του πρόσφερε μοσχαρόσουπα με χουρμά σε πιτάκι με τον σεφ και κριτή να σχολίασε στην αρχηγό της ομάδας, την Ελπίδα, ότι είναι σαν να τον… λάδωσαν.  Ο κριτής στην συνέχεια είπε στον Νικήτα: «Από εκεί τον πήρα τον μεζέ μου», με τον αρχηγό να του απαντάει: «Έτσι σε καλοπιάνουν; Εγώ σου είπα ότι θα σε πάω για φαγητό!». 

«Από εδώ τίποτα; Με άδεια χέρια θα φύγω;», ρώτησε με χιούμορ τον Νικήτα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον επίδοξο σεφ να του απαντάει ότι το καλό πράγμα θα το φάει μετά.