Η γαλλική εφημερίδα αναφοράς Le Monde, η μοναδική της χώρας που κυκλοφορεί το απόγευμα, λάνσαρε σήμερα μια πρωινή έκδοση για τα κινητά ώστε να αγγίξει ένα νεώτερο κοινό.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για μας, επειδή είναι η πρώτη πρωινή εμφάνισή μας σε 70 χρόνια ύπαρξης», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Le Monde Ζιλ βαν Κοτ.

Η πρώτη έκδοση της νέας δωρεάν εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη στα συστήματα IOS και Android, κυκλοφόρησε σήμερα στις 07:00. Περίπου το ένα τρίτο των περιεχομένων θα είναι δωρεάν και τα δύο τρίτα θα μπορούν να τα δουν μόνο οι συνδρομητές.

Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορεί από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή. Θα είναι ένα ολοκληρωμένο εκδοτικό προϊόν -όπως μια εφημερίδα σε χαρτί, που δεν εξελίσσεται- και θα υλοποιείται από ένα μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό, με τη συμβολή μιας υπηρεσίας εγκατεστημένης στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να παράγει όταν στην Ευρώπη είναι νύκτα.

Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου θα προορίζεται αποκλειστικά για την έκδοση αυτή. Το υπόλοιπο θα υπάρχει και στην απογευματινή έκδοση σε χαρτί ή στον ιστότοπο της εφημερίδας.