Με αρκετές αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου για την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου.

Στις ρυθμίσεις για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά και την υποχρέωση καταβολής του 1,5% στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν προβλέπεται: η ΕΡΤ και κάθε άλλο δημόσιο ή δημοτικό οπτικοακουστικό Μέσο υποχρεούται στην ετήσια καταβολή του 1,5% του τζίρου του στην παραγωγή ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών.

Τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, σύμφωνα με τις Τυπολογίες στο Παρόν, οφείλουν να αποδίδουν το 1,5% των ετήσιων εσόδων τους από τη διαφήμιση, έχοντας τη δυνατότητα να δίνουν το 0,75% στην παραγωγή και το υπόλοιπο 0,75% σε διαφημιστική προβολή ταινιών παραγωγής του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η χρηματοδότηση των ταινιών γίνεται με επιλογή των καναλιών. Οι συνδρομητικές εταιρείες τηλεόρασης υποχρεούνται να αποδίδουν το 1,5% του τζίρου τους από συνδρομές στην παραγωγή ταινιών και εναλλακτικά έως το 2014 μπορούν να διαθέτουν το 0,75% σε διαφημιστική προβολή άλλων ταινιών, στα πρότυπα της ελεύθερης τηλεόρασης.

Αν διαπιστωθεί πως δεν τα έχουν δώσει στην παραγωγή, το υπουργείο Πολιτισμού θα τους επιβάλλει πρόστιμο ισόποσο με την προβλεπόμενη επένδυση.