Το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μας έκανε όλους να δακρύσουμε και να συγκινηθούμε. Όταν με δάκρυα και ο ίδιος στα μάτια ανακοίνωνε πως για οικονομικούς λόγους σταματούσε αναγκαστικά την άρση βαρών. Το κύμα συμπαράστασης του κόσμου, η αγάπη των απλών πολιτών, αλλά και η έμπρακτη πρωτοβουλία στήριξης του αθλητή από τον ANT1 που ανέλαβε χορηγός του, τον έκαναν να πάρει πίσω την ούτως ή άλλως με πόνο καρδιάς απόφασή του και να συνεχίσει την προσπάθειά του με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο λόγος για τον Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο The 2night Show και την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο παρουσιαστής δεν θα μπορούσε να μην τον ρωτήσει για τις δηλώσεις του εκείνες και τη σκηνή – όπως του είπε – που ήρθε η κάμερα μπροστά και έκανε την θλιβερή ανακοίνωση.

Τότε ο αθλητής προχώρησε σε μια πικρή ομολογία πως ακόμη και σήμερα κάποιοι του λένε ότι έκανε… επαιτεία. Ακόμη και αθλητικοί παράγοντες. «Άκουσα κι ότι βγήκα για να κλαφτώ. Από παράγοντες ειπώθηκαν. Ότι κλάφτηκα, μιζέρια, επαιτεία. Το είπαν κι αθλητικοί παράγοντες και πολιτικοί και ακόμη τα ακούω, αλλά τα σχόλια έχουν βαρύτητα ανάλογα με την προσωπικότητα που τα λέει. Δεν με ακουμπούν αυτά. Έχω δει κι έχω αντιμετωπίσει πολλά σε όλη την αθλητική μου δραστηριότητα. Δεν με αγγίζουν. Ως εδώ έφτασα ολομόναχος, με λιγοστή βοήθεια», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να μην μπορεί να πιστέψει αυτά που άκουγε και την περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ένας αθλητής για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Βέβαια εκείνη η σκηνή του… αποχαιρετισμού – προσωρινού όπως ευτυχώς κατέληξε να είναι – συγκινεί ακόμη τον Θοδωρή Ιακωβίδη «Με είχαν πάρει τα δάκρυα από πριν, όταν έκανα την προσπάθεια και φίλησα το πλατό. Δεν μπορούσα να κρατηθώ. Μπορούσα και καλύτερα, αλλά αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Δεν ήμουν 100% έτοιμος. Δυόμιση χρόνια αγωνιζόμασταν, με όλα τα προβλήματα εξαιτίας του covid για να βγούμε από όλους τους αγώνες οι 14 καλύτεροι και η παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε και μια wild card και γίναμε 15» τόνισε ο μοναδικός αρσιβαρίστας που μας εκπροσώπησε στο Τόκιο και ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση.