Τελικά, ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή. Αυτό που διαφαινόταν εδώ και καιρό πως είχε συμβεί μεταξύ των δύο ξαδέρφων στη σειρά του Alpha, «Σασμός», αποκαλύφθηκε σε μια συγκλονιστική σκηνή στο επεισόδιο της Τρίτης.

Ο Μαθιός πυροβολεί επτά φορές τον Στεφανή, κοιτάζοντάς τον στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια μαζεύει τους κάλυκες από το έδαφος για να σβήσει κάθε ίχνος του από τον τόπο του εγκλήματος. Η κορύφωση προς την αποκάλυψη ήταν εξίσου εντυπωσιακή καθώς «χτίστηκε» από τη βόλτα του Μαθιού με τον Μανόλη στο αυτοκίνητο του πρώτου. Εκεί από τον τρομοκρατημένο φίλο του Νικηφόρου, ο οποίος εικάζεται πως είδε το δολοφόνο, δόθηκε μια πρώτη γεύση για το τί θα ακολουθούσε. Ωστόσο, το σημείο που επιλέχθηκε για να αποκαλυφθεί στο κοινό η ταυτότητα του δολοφόνου ήταν έπειτα από μια έντονη συζήτηση του Μαθιού με τη Βασιλική, τη χήρα του Στεφανή, αλλά και τη γυναίκα που ο ίδιος αγαπά.

Το γεγονός πως σε διαδοχικά επεισόδια φάνηκαν τα δύο πρόσωπα του Μαθιού προκάλεσε εντύπωση. Στο επεισόδιο της Δευτέρας φάνηκε η τρυφερή πλευρά του και ο έρωτάς του προς τη Βασιλική και μια μέρα μετά παρουσιάστηκε η πλευρά του αδίστακτου δολοφόνου γεμάτου μίσους για ένα συγγενή του.

Τώρα, αναμένονται οι εξελίξεις στην πλοκή και πως θα κυλήσει η υπόθεση της εξιχνίασης της δολοφονίας από τη στιγμή που οι αστυνομικές αρχές υποψιάζονται πως ο Μανόλης ξέρει την πραγματική ταυτότητα του φονιά και ήταν αυτόπτης μάρτυρας την ώρα του κακού. Σαφώς και έχει ενδιαφέρον και πως θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ο έφηβος γύρω από τον Μαθιό κι αν αυτό θα επηρεάσει και τη σχέση του με τον «κολλητό» του φίλο Νικηφόρο.

Παρά την αποκάλυψη της αλήθειας, ο Μαθιός, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος παραμένει ιδιαιτέρως συμπαθής στη μεγαλύτερη μερίδα των τηλεθεατών της πετυχημένης σειράς. Αυτό αποτυπώθηκε και σειρά από tweets και άλλων αντιδράσεων στα social media τόσο όταν η σκηνή παιζόταν, αλλά και στη συνέχεια.