Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη του νέου καλωδιακού καναλιού OWN ή αλλιώς Oprah Winfrey Network -Δίκτυο Όπρα Γουίνφρεϊ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το νέο χρόνο, αφού η πρώτη μετάδοσή του έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Το κανάλι της Όπρα θα είναι προσβάσιμο σε 70 εκατομμύρια νοικοκυριά και θα έχει ως στόχο τη διασκέδαση του κοινού αλλά η ίδια διαβεβαιώνει πως το πρόγραμμα θα είναι «ψυχαγωγικό και δεν θα προσβάλλει τους ανθρώπους».

Στο πρόγραμμα του σταθμού θα ενταχθούν προγράμματα ριάλιτι ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και ψυχαγωγικά προγράμματα όπως μια σειρά εκπομπών καλλιτεχνικού περιεχομένου, η οποία θα παρουσιάζει αφιερώματα σε καλλιτέχνες.

Ανάμεσα στα ριάλιτι που έχουν πάρει το πράσινο φως είναι αυτό που θα παρουσιάζει η τραγουδίστρια Σάνια Τουέιν με τίτλο «Γιατί όχι;», ένα εβδομαδιαίο σόου που θα παρουσιάζει τα παρασκήνια του 25ου και τελευταίου κύκλου του τοκ σόου που έκανε θρύλο την Όπρα, το «Όπρα Γουίνφρεϊ Σόου», κι ένα ακόμα με παρουσιάστρια την ίδια την Όπρα, του οποίου ο νικητής θα βρεθεί με δικιά του εκπομπή στο κανάλι.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 με δύο σειρές, στη μία εκ των οποίων θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ράιαν Ο’ Νιλ με την κόρη του Τατούμ, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η προβολή του καθημερινού τοκ σόου με τη Ρόζι Ο’ Ντόνελ. Την ίδια περίοδο αναμένεται να βγει στον αέρα και η εκπομπή της Όπρα που θα ονομάζεται , «Το επόμενο Κεφάλαιο της Όπρα» και θα μεταδίδεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην prime time ζώνη σε αντίθεση με το σόου που παρουσίαζε έως σήμερα και την έκανε βασίλισσα της πρωινής ζώνης.

Η Όπρα θα μονοπωλήσει ξανά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με τις αποκλειστικές συνεντεύξεις προσωπικοτήτων της πρώτης γραμμής από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο.