Η πρώτη κλακέτα ακούστηκε να κλείνει στο Διαφάνι και το σύνθημα για την έναρξη των γυρισμάτων του τρίτου κύκλου των «Άγριων Μελισσών» δόθηκε πριν λίγες μέρες.

Οι πρωταγωνιστές της δραματικής σειράς του Ant1 αφού απόλαυσαν ολιγοήμερες διακοπές, γέμισαν τις… μπαταρίες τους και επέστρεψαν στο σετ προκειμένου να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στον τρίτο κύκλο των «Άγριων Μελισσών» οι τηλεθεατές αλλά και οι πρωταγωνιστές θα μεταφερθούν στην σκοτεινή εποχή της Χούντας.

Ο τρίτος κύκλος της σειράς αναμένεται ακόμα πιο σκληρός και τα όσα θα βιώσουν οι κάτοικοι του Διαφανίου θα σοκάρουν.

Ένα από τα πρόσωπα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στο νέο κύκλο των «Άγριων Μελισσών» είναι ο Ακύλας Μεγαρίτης ο οποίος θα κάνει τη εμφάνισή του στο Διαφάνι και από την πρώτη στιγμή θα φανεί πως δεν έχει έρθει για καλό.

Από τα πρώτα πρόσωπα που θα περάσουν πολύ δύσκολα στη νέα εποχή που θα μπει το Διαφάνι αλλά και ολόκληρη η χώρα είναι ο Λάμπρος και ο Πρόκοπης. Οι δυο αυτοί άνθρωποι δεν έχουν κρύψει ποτέ τα πολιτικά τους πιστεύω και γι’ αυτά ακριβώς τα «πιστεύω» θα εξοριστούν και θα βασανιστούν.

Από την άλλη η Ασημίνα και ο Μπάμπης θα έχουν ενεργό ρόλο στην Αντίσταση ενώ στη «μέση» θα βρεθεί ο Άγγελος ο οποίος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διατηρήσει την ηρεμία και τη τάξη στο Διαφάνι χωρίς όμως να προδώσει τους συγχωριανούς και φίλους του.

Η άλλοτε ισχυρή οικογένεια του Διαφανίου βρίσκεται σε κρίση

Η άλλοτε ισχυρή οικογένεια του Διαφανίου, οι Σεβαστοί, βρίσκονται σε κρίση. Ο Δούκας και η Μυρσίνη στο τέλος του δεύτερου κύκλου μετακόμισαν στη Λάρισα καθώς ήταν ανεπιθύμητοι στο χωριό ακόμα και από τα ίδια τους τα παιδιά.

Όταν ο Ακύλας Μεγαρίτης κάνει την εμφάνιση του στο Διαφάνι, η Μυρσίνη θα ζητήσει από το Δούκα να πιάσει φιλία μαζί του ώστε να μπορέσει και πάλι να αποκτήσει εξουσία στο νέο αυτό καθεστώς. Ο Δούκας μετά το θάνατο του Μιλτιάδη και της Ανέτ αλλά και λόγω του μίσους που νιώθουν τα παιδιά του για εκείνον δείχνει να μην έχει δύναμη και αντοχές να πράξει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη η Μυρσίνη, βλέπει στο πρόσωπο του Ακύλα Μεγαρίτη άλλη μια ευκαιρία να εκδικηθεί τις αδελφές Σταμίρη για όσα δεινά της έχουν συμβεί αλλά κυρίως για το θάνατο του γιου της Σέργιου.

Αυτή την ευκαιρία η Μυρσίνη δεν θα την αφήσει να χαθεί. Υπολογίζει όμως χωρίς την κορή της, Πηνελόπη.

Η μικρή Σεβαστού, μετά το θάνατο του συζύγου της, εισαγγελέα Γραμματικού έφυγε για το Παρίσι ώστε να σπουδάσει Νομική. Μετά το τέλος των σπουδών της, η Πηνελόπη επιστρέφει στο Διαφάνι και θα βρεθεί αντιμέτωπη κυρίως με τη μητέρα της και τα όσα εκείνη έχει πράξει στο πέρασμα των χρόνων.

Η Πηνελόπη θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα αφού από τη μια πλευρά είναι η αγάπη της για την οικογένειά της και από την άλλη το αίσθημα της Δικαιοσύνης.