Πρόστιμα σε σταθμούς από το ΕΣΡ

Ζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η επανεξέταση της τιμωρίας του Δήμου Βερύκιου για ομοφοβικά σχόλια


MEDIA
23:04
14/10/2014
Πρόστιμα σε σταθμούς από το ΕΣΡ
2
loading

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Πρωινό» στις 14/3/14 για παραπλάνηση κοινού σε διεξαγωγή διαγωνισμού, καθώς και πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράνομη χορηγία και συγκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Της Alfa τα Ζυμώματα» στις 1 και 15/2/14.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον σταθμό Εγνατία του νομού Ξάνθης καθώς υποψήφια δημοτική σύμβουλος- δημοσιογράφος του σταθμού παρουσίαζε τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών. Παράλληλα, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ξάνθη Channel για παρουσίαση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Παναγιώτη Σγουρίδη την ημέρα των ευρωεκλογών.

Με νέο χθεσινό έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων προς το ΕΣΡ παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα ελέγχου σχετικά με τυχερά παίγνια που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων και οι νομικές εκτροπές των υπαρχόντων τηλεπαιχνιδιών.

Συγκεκριμένα η ΕΕΕΠ έστειλε στο ΕΣΡ 22 DVD καθώς και τις εκθέσεις ελέγχων αυτών, για τα τυχερά παιχνίδια Call & Win, Puzzle TV, Super Game και Quiz Make R. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής Ιωάννη Λασκαρίδη οι εκθέσεις θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση νέων κυρωτικών αποφάσεων για τα εν λόγω τηλεπαιχνίδια.

Τέλος την επανεξέταση -επί το αυστηρότερον- της απόφασης για την εκπομπή του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου από το ΕΣΡ, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Υπενθυμίζεται, ότι το Συμβούλιο είχε αποφασίσει να τιμωρήσει τον δημοσιογράφο με πρόστιμο 3.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια στο ραδιόφωνο του Alpha, εις βάρος του συγγραφέα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kalliatakis

    να συμπερανουμε λοιπον οτι η ερσ βρισκει σωστο και φυσιολογικο οτι καποιοσ σταθμοσ προβαλει την οικογενεια με ατομα του ιδιου φυλου , και οτι ανωμαλο ειναι πια φυσιολογικο

  2. avatar bill

    Η προβολή της ομοφυλοφιλίας γιατί δεν διώκεται? Δεν έιναι προσβλή στη φυσική τάξη?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει