Μια από τις πρώτες εντολές που είχε δώσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ ήταν να περιορίσει τις δαπάνες όσο το δυνατόν περισσότερο και στο πλαίσιο αυτό εάν απαιτείται να μπει «λουκέτο» και σε ένα από τα υπάρχοντα δημόσια κανάλια. Από την αρχή όλοι σκέφτονταν πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό που θα κλείσει θα είναι το ΕΡΤ Sports και όλα δείχνουν πως ήγγικεν η ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επόμενο μήνα, το αθλητικό κανάλι του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής θα παύσει να εκπέμπει και οι μεταδόσεις του, όπως για παράδειγμα οι αγώνες της Super League 2 και της Basket League θα μεταφερθούν στην ΕΡΤ3.

Μάλιστα, στις σχετικές μεταδόσεις το σήμα θα γίνεται ΕΡΤ3Sports. Τα δε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα οι τελικοί του Roland Garos και ο τελικός του Champions League ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έχουν μεταφερθεί για το 2021 λόγω της πανδημίας θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ERT Sports θα αφαιρεθεί από τις οθόνες μας, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κανάλι streaming μέσω της πλατφόρμας ERTFlix, στην οποία έχει πρόσβαση σήμερα όποιος διαθέτει smart TV ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Η διοίκηση της ΕΡΤ φιλοδοξεί επίσης με το κλείσιμο του αθλητικού καναλιού να ενισχύσει την τηλεθέαση των άλλων τριών τηλεοπτικών σταθμών (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3).

Θυμίζουμε ότι το ERTSports εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 27 Απριλίου 2011, μεταδίδοντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, με το όνομα ΕΡΤ HD. Ήταν επίσης το πρώτο κανάλι υψηλής ευκρίνειας στη χώρα μας.

Από το ξεκίνημά του και μετά, μετέδιδε ποδοσφαιρικούς αγώνες του Champions League του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2012, άλλους ευρωπαϊκούς αθλητικούς αγώνες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Επίσης, μετέδιδε αγώνες της Formula 1 από την τότε ΕΤ1. Πριν από το κλείσιμό της, στις 11 Ιουνίου 2013 επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, δεν μετέδιδε 24ωρο πρόγραμμα, παρά μόνο μεγάλα αθλητικά γεγονότα και τους διαγωνισμούς τραγουδιού της Eurovision.

Επανήλθε μαζί με τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ δύο χρόνια αργότερα, στις 11 Ιουνίου 2015, με εικοσιτετράωρο πρόγραμμα από τα δύο υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ, αντικαθιστώντας την ΝΕΡΙΤ HD.

Ως ΕΡΤ Sports HD έκανε δοκιμαστική πρεμιέρα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στη διάρκεια των αγώνων που μετέδωσε το κρατικό κανάλι και μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2019, αποτελούσε θεματική ενότητα της ΕΡΤ HD.

Από τότε, η ΕΡΤ Sports αντικατέστησε πλήρως την ΕΡΤ HD. Τέλος, από τις 28 Σεπτεμβρίου φέτος, όπου και άλλαξε πάλι λογότυπο, μαζί με τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ, αφαιρέθηκε το «HD» από το σήμα, παρόλο που μεταδίδεται σε ανάλυση 1080p.