«Κεραυνοί» από τον Αντώνη Κανάκη κατά του «Big Brother»

«Δίστασα να γράψω προς στιγμήν το κείμενο αυτό λόγω της περσινής μου ρήξης με το συγκεκριμένο κανάλι. Κακώς»


MEDIA
16:49
09/09/2020
«Κεραυνοί» από τον Αντώνη Κανάκη κατά του «Big Brother»
20
loading

Την αιχμηρή του άποψη θέλησε να εκφράσει ο Αντώνης Κανάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook και να τοποθετηθεί στο θέμα το οποίο έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα με το reality του ΣΚΑΪ, «Big Brother».

Με ένα μακροσκελές κείμενο, ο παρουσιαστής τοποθετείται κατά του προγράμματος και αναλύει τόσο την ύπαρξη των συγκεκριμένων χαρακτήρων στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού όσο και την επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ.

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Αντώνης Κανάκης εκμυστηρεύεται στους διαδικτυακούς του φίλους πως δίστασε προς στιγμήν να γράψει το κείμενο αυτό λόγω της περσινής του ρήξης με τον σταθμό, όμως τελικά, κακώς δίστασε.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Κανάκης αναφέρει στο κείμενο του: «Σχεδόν τα πάντα στην τηλεόραση μπορούν να γίνουν με μια βασική έστω αξιοπρέπεια και με ένα βασικό έστω αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τηλεθεατή, στους νέους υπό διαμόρφωση πολίτες και στην κοινωνία. Ακόμα και το Big Brother.

Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις διαθέσεις και το αίσθημα ευθύνης της παραγωγής και του εκάστοτε καναλιού. Κανένας «παίκτης» δεν φταίει (ας μου εξηγήσει κάποιος τον χαρακτηρισμό αυτόν... Τι παίζουν ακριβώς και τους αποκαλούν παίκτες;).

Κανένας εργαζόμενος που δεν πρόλαβε την ατάκα για τον βιασμό δεν φταίει (τι θράσος και απογοήτευση να ισχυρίζεται και να αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο κανάλι, πως το μοναδικό πρόβλημα είναι το ότι δεν κόπηκε η επίμαχη ατάκα και όχι ότι οι «παίκτες» που το κανάλι επέλεξε για να προβάλει μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου ασταμάτητα στην κοινωνία, έχουν στην κουλτούρα τους τον βιασμό ως κάτι φυσικό).

Αυτοί όλοι είναι εύκολοι και βολικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να απομακρύνουν τις ευθύνες από εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Επέλεξαν πολύ προσεκτικά τους συγκεκριμένους «παίκτες» για έναν και μοναδικό λόγο: Την ανεύθυνη απέναντι στην κοινωνία, επίτευξη τηλεθέασης και εσόδων. Επέλεξαν πολύ προσεκτικά και μάλιστα χρησιμοποιώντας το άλλοθι της δήθεν διαφορετικότητας (ιερή υπόθεση ο σεβασμός στη διαφορετικότητα), ανθρώπους με τα χαρακτηριστικά αυτά τα οποία θα τους οδηγήσουν σε ακραίες συγκρούσεις υπό συνθήκες εγκλεισμού, θα προκαλέσουν και θα δημιουργήσουν ντόρο στην εποχή του: «ντόρος να γίνεται βρε αδελφέ», ακόμα και αν ο ντόρος αυτός είναι κοινωνικά εγκληματικός.

Βάλε στο ίδιο καζάνι σεξιστές, ρατσιστές, ομοφοβικούς, κρυφοναζί, εθνικιστές, άντρες, γυναίκες, αλλοδαπούς, ομοφυλόφιλους κτλ και η συνταγή θα λειτουργήσει μόνη της. Άστους να σκοτώνονται και άστους να εκτοξεύουν άμεσα ή έμμεσα την άγνοιά τους, το μίσος τους, τις απόψεις τους περί ελευθερίας, δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί όχι και βιασμών, προς την κοινωνία.

Προς μια κοινωνία με συνεχώς αυξανόμενο έλλειμα πολιτισμού και παιδείας η οποία σχεδόν διαμορφώνεται, ειδικά οι νέοι, από τα ισχυρά μέσα ενημέρωσης με κυρίαρχη την τηλεόραση.

Δεν το κάνει ο «παίκτης», δεν το κάνει ο εργαζόμενος που δεν το έκοψε. Με τις επιλογές σου, εσύ, ο διευθυντής του εκάστοτε καναλιού το κάνεις αυτό. Εσύ, ο εκάστοτε διευθυντής προγράμματος το κάνεις αυτό. Ακόμα και εσύ, ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε καναλιού το κάνεις αυτό με την ανοχή σου. Και βέβαια, εσύ και εγώ που το παρακολουθούμε και εσύ που διαφημίζεσαι σε αυτό.

Γενικότερα, σχεδόν όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε βάλει το χεράκι μας για να πιστεύει ο εικοσάχρονος συνονόματός μου ότι ο βιασμός είναι «αντριλίκι» και για να αναδεικνύει η τηλεόραση παιδιά με αυτές ή παρόμοιες απόψεις, όχι απλά διαιωνίζοντας τες σε έναν φαύλο κύκλο, αλλά ενισχύοντας τες. Βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας και ούτε που το καταλαβαίνουμε. Ούτε που μας νοιάζει.

Και ποσώς με ενδιαφέρει αν παρόμοια γίνονται στο εξωτερικό. Βαρέθηκα να συγκρινόμαστε με τα χειρότερα για να παρηγορηθούμε. Ας αρχίσουμε να συγκρινόμαστε με τα καλύτερα για να κινητοποιηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι.

Και όταν το πράγμα πάει στραβά και η άθλια αυτή τηλεοπτική συνταγή ξεφύγει και σκάσει, κανένα πρόβλημα, υπάρχουν γνωστοί, δοκιμασμένοι και πετυχημένοι τρόποι να το χειριστούμε:

 • Θα τα ρίξουμε στον «παίκτη» που θα του επιβάλουμε την ιδιαιτέρως αυστηρή ποινή της αποβολής από το Big Brother, λες και θα αποβληθεί από το Χάρβαρντ ή λες και η αποβολή του θα διαγράψει το μήνυμα υπέρ του βιασμού που έστειλε και που αποτυπώθηκε στα μυαλά του δωδεκάχρονου, δεκαπεντάχρονου τηλεοπτικού ή διαδικτυακού θεατή (από τους πολλούς που δυστυχώς παρακολουθούν αυτά τα προγράμματα και που δυστυχώς πολλές φορές τα παρακολουθούν παρέα με τους γονείς τους).
 • Θα τα ρίξουμε στον εργαζόμενο που δεν το πρόλαβε, λες και όλα τα υπόλοιπα που λέγονται, ακούγονται και προβάλλονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια χαρά.
 • Θα γράψουμε δύο τρία άσχετα και παραπλανητικά επιχειρήματα για το πόσο σεβόμαστε την ελευθερία, την ισότητα των δύο φύλων και για το ότι εργάζονται πολλές γυναίκες στο κανάλι, λες και είναι κατόρθωμα το 2020 να εργάζονται γυναίκες σε θέσεις κλειδιά ή λες και έχει κάποια σχέση με το θέμα.
 • Όπως και στο παρελθόν, που και πάλι μέσω του ίδιου καναλιού υπήρξε παρόμοιο περιστατικό με αντικείμενο τον βιασμό (ναι, βιασμός ήταν), θα ακολουθήσουν οι συγγνώμες των συντελεστών, οι καταδίκες του γεγονότος από τους δημοσιογράφους του σταθμού και όλα θα συνεχιστούν κανονικά χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. (Όλοι στο κανάλι είναι «σοκαρισμένοι και ντροπιασμένοι από την αθλιότητα που έλαβε χώρα» αλλά κανείς δεν παραιτείται από την πολλή ντροπή και φυσικά το Big Brother συνεχίζει κανονικά.)
 • Τέλος, θα αναλάβει το κομμάτι των μίντια (οικειοθελώς ή με λίγο σπρώξιμο) που αντιλαμβάνεται ως είδηση ή ενδιαφέρον θέμα προς δημοσιοποίηση τον κώλο μιας «παίκτριας» του B.B. και πολλές φορές τοποθετεί τη φώτο αυτού του σημαντικού κώλου αμέσως μετά από τη φώτο του πνιγμένου τρίχρονου παιδιού από την Συρία που ξέβρασε η θάλασσα, να επαναφέρει γρήγορα τα πράγματα στην κανονικότητα, θάβοντας σιγά σιγά το θέμα και βέβαια συνεχίζοντας την ατελείωτη αναπαραγωγή του υπόλοιπου Big Brother σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αναδεικνύοντας έτσι στην καλύτερη περίπτωση και αποθεώνοντας στην χειρότερη, την κουλτούρα της λοβοτομής που πλέον έχει πάρει καθολικές διαστάσεις στην κοινωνία μας. Ακόμα και η κυβέρνηση που χαρακτήρισε το όλο συμβάν εγκληματικό θα το κατατάξει στα «εγκλήματα» χωρίς καμία ή ουσιαστική τιμωρία.

Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε και πάλι. Κανένα πρόβλημα. Η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα.

Καληνύχτα και καλή τύχη.

Υ.Γ. 1 Από την παρουσίαση του Σκαϊ που τώρα δηλώνει σοκαρισμένος και άμοιρος ευθυνών, όταν παρουσίασαν τον συγκεκριμένο «παίκτη»:

Υ.Γ. 2 Μπράβο στους χορηγούς που απέσυραν τις χορηγίες τους. Πραγματικά αναρωτιέμαι, ποιες εταιρίες θα συνεχίσουν να τοποθετούν διαφήμιση σε αυτά τα φαινόμενα από όπου και αν εκπέμπονται.

Υ.Γ. 3 Δίστασα να γράψω προς στιγμήν το κείμενο αυτό λόγω της περσινής μου ρήξης με το συγκεκριμένο κανάλι. Κακώς.

Η θέση μου όλα αυτά τα χρόνια σε τέτοιου είδους θέματα, είναι συγκεκριμένη και σταθερή. Σε όποιο κανάλι ή μέσο και αν φτάνανε τα πράγματα στο σημείο να μιλάμε δημόσια για βιασμούς, θα έγραφα ακριβώς τα ίδια.

Υ.Γ.4 Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο αν σκεφτείς από πού έχει πάρει το όνομά του το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα»

Σχεδόν τα πάντα στην τηλεόραση μπορούν να γίνουν με μια βασική έστω
αξιοπρέπεια και με ένα βασικό έστω αίσθημα ευθύνης...

Δημοσιεύτηκε από Antonis Kanakis Official στις Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar .!.

  μιλας εσυ ρε που ακομα συγγνωμη δεν εχεις ζητήσει εσυ και η παρεα σου από τον ανθρωπο που ειχε καρκινο και τον κοροϊδεύατε για την ομιλία του??σιχαμα ε σιχαμα!!!

 2. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ1985

  Διότι ο Κανάκης έχει προσφέρει μέσω της τηλεόρασης που έχει κάνει πολύ ποιότητα στην χώρα και μας ανέβασε το επίπεδο δεν το συζητώ.

 3. avatar Ka Ratan plan

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...

  Οποιαδήποτε άποψη έχει ο καθένας, γιά το έν περί λόγο άτομο ,
  δε νομίζω ότι χωρά στη τοποθέτηση αυτού επί του θέματος...!!

  Μερικά από τα ανωτέρο σχόλια, αν όχι ευστόχος κατευθυνόμενα,
  θα τα χαρακτήριζα μικροπρεπή TουλάστιχοN....!!!! !!!!

  1. avatar Ακου φιλε Ρα τα πλαν

   Αντιλαμβανομαι οτι χωρις τον Λουκυ Λουκ κανεις αδεξιες τοποθετησεις.

   Ειναι ασχημο που ο φιλος σου προσπαθει να μανιπουλαρει τους χορηγους. Δεν ειχε καμια δουλεια να τους κανει υποδειξη. Δεν ειναι ο αναμαρτητος ουτε θα σωσει τον κοσμο.

   Ας εμενε στις προσωπικες του εκτιμησεις για το σόου, οχι ομως στο που βαζουν οι αλλοι τα λεφτα τους και μειωνοντας τους στα ματια του κοσμου, πιεζοντας τους με αυτο τον τροπο να φυγουν.

   Υ.Γ. Χορηγος

 4. avatar Karatan plan

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...

  Οποιαδήποτε άποψη έχει ο καθένας, γιά το έν περί λόγο άτομο ,
  δε νομίζω ότι χωρά στη τοποθέτηση αυτού επί του θέματος...!!

  Μερικά από τα ανωτέρο σχόλια, αν όχι ευστόχος κατευθυνόμενα,
  θα τα χαρακτήριζα μικροπρεπή τουλάστιχον....!!!!

 5. avatar Μπράβο Αντώνη

  Μπράβο στον Κανάκη για το κείμενο.
  Είναι ενας άνθρωπος που ποτέ δεν εξέφρασε καθε είδους ρατσιστικά σχόλια.
  Εχει μυαλο και γνώση οταν μιλα για ανθρώπινα δικαιώματα και ξινιζει μια μειοψηφία ακροδεξιών επειδή χαλάει σχέδια τους που θελουν τη χωρα μας 100 χρόνια πίσω.
  Συγχαρητήρια!!!

 6. avatar Ασε ρε κανακη

  Την ιδια απορια εχουμε χρονια και για τους δικους σου χορηγους.

  ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ;;;;;

 7. avatar Αναντικατάστατος

  Στα ευκολάκια, τσουπ, νατος πετιέται, ο Κανάκης και η Ακρίτα, αυτάρεσκοι σχολιαστές, για λίγη επιπλέον δημοσιότητα, αυτόκλητοι καθοδηγητές του και καλά απολίτιστου κοινού.
  Πού είναι η Μπόμπα με τον Τανιμανίδη να μας πουν κι αυτοί πώς είναι η ζωή τους μετά τον κωρονοϊό, τώρα που μάθανε ότι..., πλακώσανε και οι γύφτοι.

 8. avatar Βαρυσήμαντες δηλώσεις

  Από τον χαχανοπαραγωγό τηλε-πλακατζή. (Χωρίς ίχνος υπερβολής: αν κάποιος γυρίσει τα καφέ της Ελλάδος, θα βρει εκατοντάδες παρέες σαν της εκπομπής του, να κάνουν αυτό το είδος παρείστικης πλάκας, αυθόρμητα και με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία)

 9. avatar Aλεξ

  Ασε ρε Κανακη να μιλησει κανενας Αλλος...

 10. avatar gastak

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΩ...
  ΑΛΛΑ ΕΣΠΕΙΡΕ//RESPECT

 11. avatar Την προδοσία πολλοί αγάπησαν… τον προδότη ουδείς!

  Όταν τον χρησιμοποιούσε το [...]κάναλο για να κάνει προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλά. Όταν τα μεγάλα συμφέροντα με τα πανίσχυρα ΜΜΕ παπαγαλάκια τους έβγαλαν τον Κούλη, τους ήταν πλέον άχρηστος.
  Γι\'αυτό τον έδιωξαν.

 12. avatar Thimaste poses

  Φορές έχει κοροϊδέψει ο Κανάκης τους γκέι σε ΑΜΑΝ και ρ. Άρβυλα;

 13. avatar 1961

  Δηλαδή δεν ειναι ετσι όπως τα γράφει...

 14. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Με τόση σαπίλα διάσπαρτη σε πολλά μυαλά, δεν θα αντιληφθούν πόσο αλήθινη και στενάχωρη για την γενιά μας είναι η κάθε μία λέξη του. Πόσο δίκιο έχεις....

 15. avatar Έλληνας εξωτερικού

  Καλα μας τα λες κ Κανάκη αλλα μην ξεχνάς ποσους προσβαλες διαπομπευσες σατιρισες ξεφτελισες με τις εκπομπές σου....Αλλα είπαμε.....ο Έλληνας εχει μνήμη χρυσόψαρου Ακομα κ εσυ έχεις ξεχάσει τι έχεις πει στις εκπομπές σου...Ολοι σαν την καμήλα τελικά..Βλέπουμε την καμπούρα της μπροστινης κ δεν βλέπουμε την δική μας..

 16. avatar Αντίθετος

  Σιγά το πρόσωπο , σιγά το μεγάλο μυαλό.
  Έχει και ο Κανάκης γνώμη.

 17. avatar ΚΛΕΩΝ

  Ενας αυτος και μια η Ακριτα!
  Οι μαιντανοι που...ξεσπουν!

  1. avatar Σωστα…,

   η άκριτα είναι παραλίγο κουμμουνι....παραλίγο όμως....παρά τέταρτο που λέμε?

  2. avatar Σωστα…

   Μια χαρά τα λέει...είμαστε στον πάτο και αυτά είναι τα παιδιά σας.Αποτέλεσμα και απόδειξη, οι φόνοι από τον ροδίτη....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει