Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο «Big Brother»

«Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα»


MEDIA
18:49
07/09/2020
Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΪ μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο «Big Brother»
19
loading

Οι εξελίξεις γύρω από το reality του ΣΚΑΪ, «Big Brother» είναι καταιγιστικές. Ένα σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη το οποίο προβλήθηκε σε live streaming και έκανε λόγο για βιασμό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο παίκτης απομακρύνθηκε από το reality ενώ οι χορηγοί αποσύρουν τις χορηγίες τους ο ένας μετά τον άλλον. Η κατακραυγή που δέχθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκανε τους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ να βγάλουν ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα μέσω της οποίας ανακοινώνουν πως διακόπτεται προσωρινά η διαδικτυακή μετάδοση του Big Brother ενώ κάνει λόγο και για «ανθρώπινο λάθος εργαζομένου».

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΣΚΑΪ αναφορικά με τη διαδικτυακή μετάδοση της παραγωγής Big Brother

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά.

Οι χυδαιότητες περί βιασμού, η αποβολή από το ριάλιτι και η ηχηρή παρέμβαση Πέτσα

O Big Brother κατάφερε από την αρχή της προβολής του να στρέψει πάνω του τα βλέμματα της κοινής γνώμης, αυτή τη φορά όχι λόγω τηλεθέασης, αλλά εξαιτίας των κατάπτυστων δηλώσεων ενός από τους παίκτες του.

Ο 31χρονος Αντώνης Αλεξανδρίδης θέλοντας να δώσει συμβουλές στους νεαρούς 20χρονους διδύμους περί σχέσεων και γυναικών τους είπε πως: «Με τις γκόμενες… από κάθε μέρα σε μια, να αδειάσει το πακέτο αλλιώς έχει βίασμα».

«Αντώνη, σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μεγάλος Αδελφός με τον 31χρονο Αντώνη να τονίζει: «Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με βία. Ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Αισθάνομαι ντροπή ως προς αυτό το θέμα. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Δεν έχω κατέβει από κανένα βουνό ούτε είμαι 15 χρονών να μην ελέγχω τι λέω».

Αμέσως προκλήθηκε σάλος στα κοινωνικά δίκτυα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε ηχηρή παρέμβαση, αναφέροντας μέσω δήλωσής του πως επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον ΣΚΑΪ για το ζήτημα και ο παίκτης είδε την πόρτα της εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Ο Μεγάλος Αδερφός ανακοινώνει την αποχώρηση του παίκτη

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της παραγωγής που έδειξε στον παίκτη την πόρτα της εξόδου.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Και τώρα μοντάζ

  Αφού το live δεν \"μαζεύται\" ας γίνει με μοντάζ. Το ριάλιτι σε σήριαλ !!

 2. avatar Teo11

  Περίμενα να έχεις έστω τα κάκαλα να πεις μόνο στο τέλος ότι ναι έκανα [...].και όχι να μπαίνεις μέσα να κοιτάς τα χλαπατσίμπαλα που φοράς στα χέρια και στον λαιμό,να κοιτάς τα δικέφαλα σου και να έχεις το ύφος του εντάξει είπα κάτι που δεν έπρεπε μωρέ,δεν κατέβηκα απο το βουνό.απο βουνό αν κατέβηκες λεβέντη απ τα lidl δεν είχες αυτά τα μυαλά και αυτή την [...]στον εγκέφαλο..καλή συνέχεια...
  Ούστ και τώρα που θα βγείς έξω να δεις τι σε περιμένει.

 3. avatar Λογοκρισία Ντροπή!

  Τι έγινε λογοκριτή φιλιππινέζα της ΝΔ; Σου θίξαμε το[...] και το έκοψες στο σχόλιο : Με απλά λόγια.

 4. avatar Βόθρος καθαρά

  Από την ενημέρωση μέχρι τά σκατοπαιχνιδια μεγάλη ποιότητα
  Τί περιμένεις από τό κανάλι τών πληρωμένων όλοι μέσα στην βρώμα ουστ!

 5. avatar Fake news

  Προφανώς το \" λάθος \" το έκανε ο υπεύθυνος casting, επιλέγοντας τα συγκεκριμένα άτομα να μπούνε στο σόου, με απώτερο στόχο την τηλεθέαση. Σαφώς και είναι ο σταθμός υπεύθυνος, όλα στον βωμό του χρήματος.
  Η ανακοίνωση μόνο ως αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί.
  Τώρα που αποχωρούν οι χορηγοί και θα πέσει η τηλεθέαση θα το κόψετε να ησυχάσουμε.

 6. avatar No one like u

  Εμετός......

 7. avatar Samuel

  Ναι,αυτό σας πείραξε.που προβάλλετε δύο ομοφυλόφιλους σαν πρότυπα δεν σας πειράζει.ρε ουστ βοθροκαναλο.

 8. avatar Τραπεζιτης

  Ο σκαι υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
  Το ακούσαμε και αυτό.
  Θυμάμαι τον Άρη που παρακαλούσε να πνιγούν παιδάκια άτομα Αιγαίο μήπως σταματήσουν να έρχονται και να αμαυρωσουν τη κυβέρνηση . .
  διότι ούτε ο κουλης δεν μπορεί να μην κάνει διασωσεις στο αιγαιο για τον πολύ απλό λόγο αν δεν τις κάνει ο κουλης θα τις κάνουν οι Τούρκοι που άλλο που δεν θελουν

 9. avatar οξωωωωωωωωωωω

  παρταλι..........ταρταλο....μας το απιζεις και γκομενος....[...]

 10. avatar Χαχα

  Πρέπει να διακοπεί όλη η εκπομπή τβ και διαδίκτυο !

 11. avatar Δίκαιος ο 1ος

  Να παρέμβει και ο εισαγγελέας για τον εν λόγω κύριο..όπως πρέπει να επέμβει για τον κ.Θέμηcorn για τις απόψεις του τις σεξιστικές στο Youtube...όπως πρέπει να παρέμβει και για την εν λόγω κυρία..που γδύνεται μέσα στις πισίνες...ΤΕΛΟΣ

  1. avatar Οσο απεχθεια…

   ...προκαλεσε ο Κρητικος για τις αποψεις του, αλλη τοση προκαλουν και ο καρναβαλος-τραβεστι και η τσιτσιδη ευσωμη... Η αισθητικη και το ηθος του καθενος δεν αποτελει ρατσισμο, αλλα απλη επιλογη και κανεις δεν μπορει να την προσβαλει... Συνεπως απλως δεν βλεπουμε big brother...

 12. avatar Νεότερη ανακοίνωση τουρκοκάναλου

  \" Στον όμιλο μας γνωρίζουμε πολύ καλά να σας σερβίρουμε ότι πιο σκουπίδι υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σαν χάπατα που είστε θα κάθεστε να τα βλέπετε. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη. \"

 13. avatar Α οκ

  Απο ο,τι καταλαβαινουμε ο σταθμος ειναι σε φαση \"Κόφτε το διαδικτυακο γιατι ξεφεύγουν λόγια και χανουμε λεφτα\". Και οι \"διαδικασιες ελεγχου\" θα ναι \" ρε σε, ειπαμε να βγαινουν εξω οι χοντραδες να κανουμε νουμερα, αλλα κατι τοσο χοντρα κοφτε τα, θα μας κλεισετε το μαγαζι\"

 14. avatar Με απλά λόγια

  Στο [...] γνωρίζουν πολύ καλά πώς να ταΐζουν κουτόχορτο τους τηλεθεατές με μειωμένες νοηματικές διαδρομές, που παρακολουθούν τις εκπομπές του.
  Προπαγανδιστικές ή εκπομπές που χαζεύουν όσους τις παρακολουθούν.
  Για να μη σκέφτονται

 15. avatar ##CR7

  Άμεσα διακοπή του πιο άχρηστου ριαλιτι και αναστολή λειτουργίας του σταθμού για ένα μήνα... έχουνε τα [...] οι πολιτικοί;;;;

  1. avatar Aris….

   χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 16. avatar Σίγουρα

  Καθόλου υπονοούμενα, αν κάτι ειναι καλλιτεχνικό , ειναι αυτό . αφου η συγκεκριμένη εκπομπή προάγει τις αξίες

 17. avatar Γεωργιος Καραισκακης

  παλι ενας υπαλληλακος φταιει...η αποποιηση ευθυνων δεν αποτελει συγνωμμη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει