Το πρώτο μέρος του μεγάλου τελικού του MasterChef 4 ξεκίνησε και οι κριτές ζήτησαν από τους δυο φιναλίστ, Σταυρή Γεωργίου και Σταύρο Βαρθαλίτης παρασκευή για απόλυτο δεκάρι.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, φορώντας τη λευκή του ποδιά μπήκε πίσω από την υπερσύγχρονη κουζίνα του διαγωνισμού και χωρίς να κρύψει το άγχος του αλλά και την αγωνία του ξεκίνησε να μαγειρεύει.

Ο παίκτης για να καταφέρει να αποβάλει το άγχος του και την ένταση της στιγμής το έριξε στο τραγούδι και στις αναφορές στην περιοχή της καταγωγής του, το Λιόσια.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ο Σταύρος έχει αναφερθεί στην περιοχή του με χιούμορ, τρολάροντας ακόμα και το στιλ του. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του MasterChef, ο Σταύρος είχε γίνει πολλές φορές δέκτης πειραγμάτων τόσο από τους συμπαίκτες όσο και από τους κριτές. Ένα από τα πρώτα πειράγματα που είχε δεχθεί ο Σταύρος Βαρθαλίτης ήταν αυτό του Λεωνίδα Κουτσόπουλο κατά τις audition τον είχε συγκρίνει με τον «Αγάπη μόνο».

Εννοείται ότι ο Σταύρος σε μια ακόμα στιγμή αυτοσαρκασμού φίλησε τα μπράτσα του που τον οδήγησαν στον μεγάλο τελικό, λέγοντας «Μαγειρική μόνο!».