Το HBO μπήκε στη μάχη του streaming ήδη από το 2014 με το HBO Now, την πρώτη πραγματική επιλογή τηλεθέασης που έδωσε η WarnerMedia σε όσους ήθελαν το περιεχόμενο του HBO, όχι όμως και τις καλωδιακές συνδρομές.

Πλέον όμως η WarnerMedia τα δίνει όλα στο νέο streaming κανάλι HBO Max και όλοι μοιραία αναρωτιούνται τι θα απογίνει το HBO Now; Έχει καν μέλλον;

Γεγονός είναι πως ο λάτρης του HBO θα μπορεί αρχικά να γραφτεί είτε στη μία είτε στην άλλη υπηρεσία, καθώς η μητρική AT&T δεν έχει ανακοινώσει για την ώρα καμία πρόθεση για συνδυασμό των δύο καναλιών. Ούτε όμως και για λουκέτο στο HBO Now.

Αυτό που σκέφτεται πιθανότατα η WarnerMedia λειτουργώντας και τα δύο κανάλια ταυτοχρόνως είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον: τα HBO δεν θα ανταγωνίζονται μόνο με τον ανταγωνισμό, αλλά και μεταξύ τους!

Το HBO Now, που είναι για την ώρα το μόνο διαθέσιμο, κοστίζει 14,99 δολάρια τον μήνα, προσφέροντας ό,τι έχει φτιάξει ποτέ το (τηλεοπτικό) HBO. Μέσα στο 2020 όμως ξεκινά το HBO Max, το οποίο θα περιλαμβάνει ό,τι και το Now, αλλά και αποκλειστικά δικές του παραγωγές. Αλλά και συνεργασίες με τρίτα στούντιο.

Οι αγαπημένες σειρές «Friends» και «Big Bang Theory», για παράδειγμα, θα παίζουν μόνο στο Max. Το οποίο αναμένεται να είναι αλμυρό στην τιμή του και σίγουρα παραπάνω από τα 15 δολάρια/μήνα του Now. Για το οποίο ξέρουμε πως ένα καλό 30% από αυτούς τους 8 εκατ. συνδρομητές του εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταπηδήσουν στο Max.

Το HBO Max θα είναι εξάλλου το μεγάλο στοίχημα της AT&T να τα βάλει με τους γίγαντες Apple, Disney και Netflix. Ένα στοίχημα που έχει κάνει τη WarnerMedia να αυξήσει ακόμα και κατά 50% το budget του καναλιού πριν καν αυτό λανσαριστεί!