Η αντίστροφη μέτρηση στο MasterChef 3 έχει ήδη ξεκινήσει και την Τετάρτη (22/5) θα μάθουμε ποιος θα είναι ο νέος masterchef. Σπυριδούλα και Μανώλης είναι οι δύο μονομάχοι, που άντεξαν τέσσερις μήνες δοκιμασιών μέσα στο ριάλιτι μαγειρικής και τώρα στον μεγάλο τελικό, διεκδικούν εκτός από τον τίτλο του masterchef και το χρηματικό έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο, η μεγάλη νίκη περνάει και από το εξωτερικό, ενώ φέτος θα έχουμε διάφορες αλλαγές, με σκοπό να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, που ούτως ή άλλως, φέτος, «φιλοδώρησε» με γενναία νούμερα τηλεθέασης το παιγνίδι. Το πρώτο μέρος του τελικού, λοιπόν, θα γίνει στο Σαν Σεμπαστιάν την Ισπανίας, όπου Μανώλης και Σπυριδούλα καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, σε μία ιδιαίτερα απαιτητική μαγειρική μονομαχία.

Ο δεύτερος και τρίτος γύρος του τελικού θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικό έδαφος. Αν και δεν υπάρχει επίσημα ενημέρωση, μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά είναι πως το τελευταίο μέρος του MasterChef 3 θα μεταδοθεί ζωντανά την Τετάρτη 22 Μαΐου από το στούντιο.  Και η βαθμολογία των δύο φιναλίστ θα δοθεί την τελευταία στιγμή, ώστε να  μην υπάρξει καμία διαρροή του αποτελέσματος (τα περίφημα spoilers), πριν αυτό ανακοινωθεί στον αέρα της εκπομπής. Φέτος, λένε πως η αλλαγή θα είναι στο ότι οι δύο παίκτες θα πρέπει να περιμένουν το Live της Τετάρτης για να μάθουν τη βαθμολογία από όλες τις δοκιμασίες του τελικού.

Η παίκτρια που λατρεύει να μισεί το κοινό και «καρφώνουν» οι συμπαίκτες της

Δικαιωματικά – έστω και αν είναι για αρνητικούς λόγους – η φετινή σεζόν ανήκει στη Σπυριδούλα, η οποία με τον χαρακτήρα της κατάφερε να αναδειχθεί σε «τηλεοπτικό φαινόμενο» και όλοι να ασχολούνται μαζί της. στα social media οι χρήστες «στήνουν» πανηγύρι για την παίκτρια του MasterChef 3, την οποία ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει αποκαλέσει «κοκκινομαλλούσα σουσουράδα», ακόμη και «σατανά».

Αλλά και οι πρώην συμπαίκτες της, ο ένας μετά τον άλλον κατά την αποχώρησή τους, είχαν να πουν μια κακή κουβέντα από την άσχημη εμπειρία που είχαν με τη νεαρή μαγείρισσα. Η ίδια, βέβαια, δεν είχε κρύψει τον χαρακτήρα της, τονίζοντας εξ’ αρχής πως είναι γκρινιάρα κι εγωίστρια. Αλλά, τόσο, μάλλον δεν το περίμενε κανείς.

Η Σπυριδούλα κατάγεται από το Βόλο, θέλει να κερδίσει τα χρήματα γιατί έχει κάποια χρέη, αλλά και για να κάνει κάτι δικό της στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Άλλωστε, δεν αρνήθηκε ποτέ πως στόχος της είναι να γίνει η νέα masterchef.

Ο παίκτης που «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη

Αν και υπήρξε μέλος της κλίκας Σπυριδούλα, Χάμπος, Σταμάτης, Πάνος, ο Μανώλης από την Κρήτη έχει αρκετές συμπάθειες στο κοινό, μιας και σε γενικές γραμμές είναι ένας χαμηλών τόνων παίκτης, που αποφεύγει τις εντάσεις. Μέσα στους 4 μήνες που ήταν (και παραμένει) στο παιγνίδι απασχολούσε μόνο με τις μαγειρικές του επιδόσεις, που ήταν εντυπωσιακές, αφού έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων, 10 φορές το καλύτερο πιάτο, ενώ στις αποσκευές του έχει μαζέψει 10 χιλιάδες ευρώ και περιμένει να αυγατίσει με το μεγάλο έπαθλο.

Ο Μανώλης είχε καλές σχέσεις με τους πρώην συμπαίκτες του, σπάνια ερχόταν σε αντιπαράθεση μαζί τους, ενώ ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος με όλους. Και δεν είναι τυχαίο πως στα social media έγινε trend μόνο όταν (φευ) «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη! Η επική ατάκα/γκάφα του «Συγνώμη Μίκη Θεοδωράκη, τρίζουν τα κόκαλα στον τάφο σου» έγραψε ιστορία, με τον ίδιο αργότερα να προσπαθεί να το μαζέψει, ζητώντας συγνώμη.