«Μάχη» έδωσαν ο Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος για να πάρουν στην ομάδα τους τον παίκτη που τους είχε παρομοιάσει με… φινετσάτο ψάρι και γλυκοπατάτα αντίστοιχα, τον Πάνο, ο οποίος εξασφάλισε μία θέση στο σπίτι του MasterChef 3. Με επιχείρημα το ύψος, ο Κοντιζάς πέταξε απίθανη ατάκα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο συνάδελφός του Κουτσόπουλος είναι «μία περασιά με το ύψος των πάγκων», προκαλώντας γέλια στο πλατό.

«Εκεί έχει μία κατάλευκη καλοδιπλωμένη ποδιά με τα αρχικά Λ.Κ., που σημαίνουν Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ή γνωστός ως ο θείος Λεωνίδας» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, για να πείσει τον Πάνο να πάει στην ομάδα του.

«Και οι δύο ποδιές είναι κατάλευκες και καλοδιπλωμένες και τα αρχικά δεν έχουν καμία σημασία» τον διέκοψε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος ηγείται μιας ομάδας και πόσο μάλλον όταν μπαίνεις σε μια κουζίνα θέλεις αυτόν τον ηγέτη να τον βλέπεις και όχι να είναι περασιά με το ύψος των πάγκων» είπε, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να μην μπορεί να μιλήσει από τα γέλια.

«Ο θείος Λεωνίδας είναι έτοιμος να απλώσει τις κατάλευκες φτερούγες του, γεμάτες θαλπωρή, μαγειρική γνώση, ζεστασιά γαστρονομική και να μπεις από κάτω και να σε καλύψουν και να σου μάθουν πράγματα» είπε μόλις ξαναβρήκε την ανάσα του ο κριτής του MasterChef.

«Με είχες παρομοιάσει με κάτι ντελικάτο, κι από εκεί έχεις μία γλυκοπατάτα, φαίνεται και στο κεφάλι του» επέμεινε ο Κοντιζάς, υπενθυμίζοντας την πρώτη εμφάνιση του παίκτη, ο οποίος είχε πει στους κριτές πως τους φαντάζεται όλους σαν λαχανικά.

«Γλυκοπατάτα ή ένα άγνωστο ψάρι;» ήταν το δίλημμα που έθεσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και με μία κίνηση ματ πήρε τον παίκτη με το μέρος του.