Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ κατέθεσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, μετά την ανάκληση της διαπίστευσης του ανταποκριτή του καναλιού στον Λευκό Οίκο, Τζιμ Ακόστα, μετά το «επεισόδιο» που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πρόσφατα.

«Έχουμε ζητήσει από το δικαστήριο μία άμεση εντολή περιοριστικών μέτρων, απαιτώντας να επιστραφεί η διαπίστευση στον Τζιμ, και θα αναζητήσουμε μόνιμη αποζημίωση στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CNN.

«Αν και η μήνυση είναι συγκεκριμένα για το CNN και τον Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αντιμετωπιστούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία επικίνδυνη επίπτωση για κάθε δημοσιογράφο που καλύπτει τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας», αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

Ο Ακόστα έχει γίνει επανειλημμένα στόχος του Τραμπ, καθώς του θέτει συχνά με πιεστικό τρόπο ερωτήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ακόστα απαίτησε ο Τραμπ να του απαντήσει σε ένα ερώτημα για ένα από τα «καραβάνια» των μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που κινείται προς τις ΗΠΑ. Στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε συχνά λόγο περί επαπειλούμενης «εισβολής» μεταναστών.

Αμέσως μετά, ο Ακόστα έθεσε ερωτήματα στον Τραμπ για την έρευνα σχετικά με τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το 2017 ο Τραμπ απαγόρευσε στον δημοσιογράφο  ο οποίος κάλυπτε τη συνέντευξη Τύπου, να κάνει ερώτηση. Ο δημοσιογράφος επέμενε να απευθύνει ερώτημα στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, με εκείνον να του κουνά το δάχτυλο αρνητικά, να του λέει να σιωπήσει, ενώ κατηγόρησε το δίκτυο για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων.

Η μεταξύ τους στιχομυθία, όπως τη δημοσίευσε στο Twitter η δημοσιογράφος του CNN, Ελίζαμπεθ Λάντερς:

Τραμπ: Οχι εσύ

Ακόστα: Μπορείτε να μας δώσετε μία ευκαιρία;

Τραμπ: Ο οργανισμός σας είναι απαίσιος

Ακόστα: Κάνετε επίθεση στον δημοσιογραφικό οργανισμό μας, μπορείτε να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε μία ερώτηση κύριε; Κύριε, μπορείτε…

Τραμπ: Σιωπή

Ακόστα: Κύριε εκλεγμένε πρόεδρε, μπορείτε να πείτε…

Τραμπ: Μην είστε αγενής

Ακόστα: Μπορείτε να μας δώσετε μία ερώτηση από τη στιγμή που μας επιτίθεστε; Μπορείτε να μας δώσετε μία ερώτηση;

Τραμπ: Μην είστε αγενής. Οχι, δεν θα σας δώσω ερώτηση. Δεν πρόκειται να σας δώσω ερώτηση

Ακόστα: Μπορείτε να δηλώσετε…

Τραμπ: Είστε ψευδείς ειδήσεις. Προχωρήστε.