Η Κανσού Ντερέ, δηλαδή η τηλεοπτική Σιλά, αποκάλυψε τις ελληνικές της ρίζες μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου και ανέφερε ότι γνωρίζει για την αγάπη που δείχνουν οι Έλληνες τηλεθεατές για τη γνωστή τούρκικη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η Κανσού δήλωσε στη συνέντευξή της «Η μία πλευρά της οικογένειάς μου, η γιαγιά μου, είναι από την Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκα στην Άγκυρα και ήρθα στην Κωνσταντινούπολη για να σπουδάσω και εδώ πλέον ζω και δουλεύω» και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, κάποια ελληνικά νησιά και μία – δύο φορές στην Αθήνα. «Στην Αθήνα και έφαγα καλά και διασκέδασα καλά. Οι φίλοι μου με γύρισαν σε όλη την πόλη. Και οι άνθρωποι μου άρεσαν, είναι κοντά στο δικό μου περιβάλλον» είπε.

Η Κανσού Ντερέ δεν θυμάται κάποια ελληνική λέξη, αλλά, όταν ερωτήθηκε τι ελληνικό της έρχεται στο μυαλό όταν κλείνει τα μάτια, δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να θυμηθώ είναι μία περιοχή με στενά δρομάκια όπου πήγαμε για φαγητό. Το τζατζίκι θυμάμαι και την σαλάτα».

Η τηλεοπτική Σιλά σπούδασε αρχαιολογία και έχει ασχοληθεί και με το μόντελινγκ. «Με ενδιέφερε ο κινηματογράφος, αλλά δέκα χρόνια ήμουν στο μόντελινγκ. Αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί στη ζωή» δήλωσε η Κανσού.

Όσον αφορά το ρόλο της στην τουρκική σειρά, η Κανσού δήλωσε: ««Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα και ανάλογα με την γεωγραφία, όπως ξέρετε, αλλάζει ο ρόλος της γυναίκας. Στη ‘’Σιλά’’ δείξαμε μια γυναίκα που ζει στην Κωνσταντινούπολη αλλά είναι από την Ανατολή. Υπάρχουν πολλές γυναίκες στη χώρα μας και καθεμιά έχει τον δικό της ρόλο».