Ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Ελλάδας και την οικονομική κρίση στη χώρα το τελευταίο διάστημα παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Στο ντοκιμαντέρ η κ. Νικολοπούλου συνομιλεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, ενώ η αφήγηση γίνεται από τον διευθυντή του CNBC Αφρικής και αρχισυντάκτη του Forbes Αφρικής Chris Bishop, καθώς στο δίκτυο αυτό έγινε και η πρώτη προβολή.

Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε τέσσερα μέρη με εκκίνηση από την εποχή του Περικλή, διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, την Τουρκοκρατία, την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους, την καταστροφή της Σμύρνης, τον εμφύλιο και φτάνει ως το 1974.

Πριν τους τίτλους τέλους, δίνουν ελπίδα άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης και του αθλητισμού.

Το ντοκιμαντέρ πλαισιώθηκε από την μουσική του Μιχάλη Παούρη βιρτουόζου του μπουζουκιού και από την Inner Ear Records. Την παραγωγή υποστήριξαν το SBC με τεχνικό εξοπλισμό και το STAR CHANNEL με πλάνα αρχείου. Τα κείμενα και την παρουσίαση υπογράφει η Ειρήνη Νικολοπούλου και την αρχισυνταξία ο Γιάννης Κορωναίος. Ειδικός σύμβουλος της εκπομπής είναι ο Γιώργος Αλίμονος και υπεύθυνος Παραγωγής ο Χρήστος Μπουραντάνης.