Την ημέρα που στις Βρυξέλλες αναμένεται η τελική έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλά αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και τους «Νέους Φακέλους» σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, που αποκαλείται από τα ξένα μέσα και Mr. Euro, ο άνθρωπος που έπαιξε ιστορικό ρόλο στην ευρωπαϊκή κρίση και προκάλεσε όσο κανένας με τις δημόσιες δηλώσεις του τόσο για τους Γερμανούς όσο και για τις προόδους των Ελλήνων μιλά  για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση για τις λάθος αποφάσεις, τις κρίσιμες στιγμές και τα άγνωστα ιστορικά επεισόδια που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο.

Το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προβληθεί σήμερα στα Νέα του ΣΚΑΪ στις 21.00 και στην εκπομπή των «Νέων Φακέλων»στις 23.00 στον ΣΚΑΪ ενώ ένα δεύτερο κομμάτι θα ενσωματωθεί στην συνέχεια της μεγάλης έρευνας των Νέων Φακέλων για το «Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο».

Το τέταρτο μέρος της μεγάλης έρευνας του Αλέξη Παπαχελά για τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις και τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα των δανειστών. Στην έρευνα των νέων φακέλων μιλούν αποκλειστικά σύμβουλοι των ευρωπαίων ηγετών, στελέχη του διεθνούς νομισματικού ταμείου και της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, τρεις διαδοχικοί υπουργοί οικονομικών και πολιτικά πρόσωπα δυο κυβερνήσεων που καθόρισαν την πορεία των εξελίξεων. Απόψε, στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς, οι νέοι φάκελοι ερευνούν τους πρώτους κρίσιμους μήνες της κυβέρνησης Παπανδρέου. Για πρώτη φορά μέλη του υπουργικού συμβουλίου αποκαλύπτουν τις άγνωστες συναντήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο και τις σφοδρές συγκρούσεις για τον αν θα παρθούν μέτρα η΄ αν θα παρέμενε πιστός ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις προεκλογικές δεσμεύσεις για παροχές.

Τι έλεγαν οι ευρωπαίοι και οι γερμανοί για την πολιτική εκείνων των πρώτων μηνών της κυβέρνησης;

Ακόμη, αποκαλύψεις για το μεγάλο θέμα του δανεισμού της Ελλάδας, λίγο πριν κλείσουν οι αγορές. Υπήρχαν πράγματι προσφορές από κινέζους, ρώσους και άραβες που ήθελαν να δανείσουν στην Ελλάδα, και τέθηκε το θέμα αυτό στην συνάντηση Παπανδρέου – Πουτίν;