Ηλεκτρονικό δίχτυ παρακολούθησης πάνω από συγκεκριμένα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχει απλώσει το τελευταίο διάστημα η Αντιτρομοκρατική, περνώντας από κόσκινο κάθε συνομιλία που ίσως κρύβει στοιχεία για τους ανθρώπους που εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.

Στο μικροσκόπιο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, έχουν μπει ιδιαίτερα οι επικοινωνίες κρατουμένων που στο παρελθόν είχαν επαφές με το αντάρτικο πόλης.

Με δεδομένη -για τις Αρχές- την υπόγεια διασύνδεση των τρομοκρατών με ποινικούς, εκτιμάται ότι συγκεκριμένα άτρομα που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα γνωρίζουν λεπτομέρειες για τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα στις οργανώσεις μετά 17 Νοέμβρη εποχής.

Μάλιστα εκτιμούν πως ο οπλισμός που διαθέτουν και αποτελείται από πιστόλια, χειροβομβίδες, αυτόματα όπλα και σφαίρες έφτασε στα χέρια τους μέσω συγκεκριμένων ποινικών…

Επίσης, εξετάζεται η από κοινού διάπραξη πέντε ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα της χώρας για την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου»¨, ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από ποινικούς για λογαριασμό μελών τρομοκρατικών ομάδων.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου, οι αρχές δείχνουν να έχουν κολλήσει.

Οι έρευνες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και ελάχιστα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους για το ποιοι κρύβονται πίσω από τη Σέχτα Επαναστατών.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον όλο το βάρος έχει ριχτεί στις φυλακές.

«Μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε για το who is who των δραστών», λέει πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει: «Οι καταθέσεις που έχουμε συγκεντρώσει δεν είναι κατατοπιστικές. Η χήρα του Σωκράτη Γκιόλια δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία».