Στη φετινή 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, μεγάλος νικητής αναδείχτηκαν τα κανάλια Novacinema, αφού οι ταινίες οι οποίες θα παίξουν σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, απέσπασαν 11 βραβεία από τις συνολικά 14 κατηγορίες.

Οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema θα απολαύσουν πρώτοι τις ταινίες οι οποίες κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα σε όλες τις βασικές κατηγορίες. Αναλυτικότερα, η ταινία «The Revenant» (κεντρική φωτογραφία) απέσπασε συνολικά 3 Χρυσές Σφαίρες, Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας ο Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε δραματική ταινία ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

The-Martian

Η ταινία «Τhe Martian» διακρίθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, ενώ ο πρωταγωνιστής Ματ Ντέιμον έφυγε με το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στην αντίστοιχη κατηγορία.

Joy

Στην ταινία «Room», η πρωταγωνίστρια Μπρι Λάρσον απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε δραματική ταινία, ενώ η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ για το «Joy».

Inside-Out

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε κέρδισε το βραβείο Καλύτερη Β’ ανδρικής ερμηνείας για την ταινία «Creed», ενώ στις πιο ειδικές κατηγορίες, όπως της Καλύτερης Ταινίας Animation, διακρίθηκε η ταινία «Inside Out».

The-Hateful-Eight

Ο Ένιο Μορικόνε κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής για τη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Hateful Eight» ενώ Καλύτερη Ξενόγλωσση  Ταινία αναδείχθηκε η «Son of Saoul».

Και φέτος, τα κανάλια Novacinema ήταν πιστά στο ραντεβού τους με τις Χρυσές Σφαίρες, οι οποίες μεταδόθηκαν ζωντανά και αποκλειστικά από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Επόμενος σταθμός είναι στις 30 Ιανουαρίου η 22η τελετή απονομής των Βραβείων SAG και φυσικά το Φεβρουάριο έρχονται τα Oscar!