Μπορεί οι φάκελοι των τραγουδιστών να επανεξετάστηκαν, ωστόσο και πάλι εκτός Eurovision τέθηκαν οι Γιάννης Σαββιδάκης και Θεοχάρης Ιωαννίδης. Η ΕΡΤ επέλεξε «νέους, πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες». Και αν η απόφαση αυτή  δικαιολογεί το «κόψιμο» του Σαββιδάκη, στην περίπτωση του Θεοχάρη Ιωαννίδη και των Βο και «Νόμισμα» δημιουργεί ερωτηματικά.

«Εμείς θα κάνουμε εξώδικο και θα ζητάμε να μην γίνει ο διαγωνισμός φέτος, αλλά και αγωγή για αποζημίωση διότι πάθαμε ηθική βλάβη», δήλωσε τηλεφωνικά στο «Star» ο παραγωγός του συγκροτήματος Νόμισμα, Βίκτωρας Πολυδώρου, ενώ ο Γιάννης Σαββιδάκης στο ίδιο κανάλι δήλωσε ότι γελάει με τους υπεύθυνους της ΕΡΤ. «Αισιοδοξούσα ότι θα έβλεπαν τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό, αλλά το μυαλό φαίνεται πως δεν έχει καθαρίσει παρά μόνο κάποιων ανθρώπων που αποφάσισαν να παραιτηθούν», συμπλήρωσε.

Κανονικά ο κόσμος έπρεπε να αποφασίσει. Πιστεύω ότι έπρεπε να μπούνε στη διαδικασία να ακούσουν το κομμάτι και να το κρίνουν μετά», ήταν οι δηλώσεις του ράπερ Βο, σχετικά με τον αποκλεισμό του, ενώ ο Θεοχάρης Ιωαννίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στείλει το τραγούδι του, σε μουσική Νίκου Τερζή, στους υπεύθυνους του διαγωνισμού και μαζί με αυτό κι ένα …εξώδικο!

Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισήμανε ότι: «Η ΕΡΤ επέλεξε να απευθυνθεί σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και για το λόγο αυτό προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθύνονταν στις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες», ενώ σχετικά με τον Ιωαννίδη «προτιμήθηκε να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό καλλιτέχνες που ασχολούνται αποκλειστικά με το τραγούδι».