Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Φίλιππος τα ξαναβρίσκει με τη Βασιλική δίνοντας μεγάλη χαρά στη Χάιδω, καθώς η επανασύνδεση του ζευγαριού συμπίπτει με την ημέρα των γενεθλίων της. Παράλληλα, ο Λυκούργος ετοιμάζει πάρτι – έκπληξη. Η Αθηνά αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά στη Φιλιώ για όσα σκαρφίζεται προκειμένου να την αποτρέψει από το να συναντά τον Τζον.

Η μικρή όμως αισθάνεται ότι είναι βάρος και αναζητά «καταφύγιο» στο σπίτι της Μαργαρίτας. Η Δήμητρα συνεχίζει να δουλεύει στο σπίτι του Ρουσσέα, ενώ ο Κουράκος την παρακολουθεί στα κρυφά με σκοπό να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη μυστική αποστολή. Ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο για τη διατροφή που είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ασπασία. Η Αριάδνη συναντά τυχαία στον δρόμο την Ιουλία και για πρώτη φορά κοντοστέκεται και τη χαιρετάει.

Τι θα δούμε απόψε στις 21:00;

Ο Λυκούργος θέλει να εκφράσει την αγάπη του στη Χάιδω και της κάνει μία εξομολόγηση καρδιάς μαζί με ένα πολύ όμορφο δώρο. Ο Στάθης πηγαίνει με την Αριάδνη στο κάλεσμα της Βασιλικής και οι δύο αδελφές περνούν χρόνο μαζί. Ο Βαγιάκος βλέπει τη Δήμητρα να βγαίνει από το σπίτι του Κουράκου μεταμφιεσμένη και νομίζει ότι είναι κάποια άλλη. Έτσι, αρχίζει να διαδίδει ότι ο Κουράκος έχει ερωμένη. Ο Φίλιππος ζητάει συγγνώμη από την Αρετή, η οποία όχι μόνο δεν τη δέχεται, αλλά τον βρίζει αισχρά δίχως προηγούμενο.

Ο Λυκούργος ενημερώνει την Ασπασία για την οικονομική πρόταση του Δημοσθένη προτρέποντάς την να προχωρήσουν σε συμβιβασμό. Ο Χρήστος και η Αριάδνη παραδέχονται ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον και το παράνομο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Η Δήμητρα μπαίνει στο σπίτι που παρακολουθεί και κάνει ένα τραγικό λάθος: αφήνει πίσω ένα στοιχείο που μπορεί να την εκθέσει ανεπανόρθωτα.