Η Ελεονώρα Μελέτη τοποθετήθηκε επί των σχολίων που έκαναν διάσημα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου έπειτα από τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου για τις γυναίκες, με την παρουσιάστρια της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» να αναφέρεται στη γενικότερη «υποκρισία» που επικρατεί.

Μάλιστα, η Ελεονώρα Μελέτη εμφανίστηκε εκνευρισμένη το πρωί της Τετάρτης (1/11) στην τηλεοπτική συχνότητα του Mega, όπως άλλωστε σημείωσε και η ίδια.

«Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι να γίνονται κάποιοι στα μάτια του κόσμου πιο αρεστοί γιατί κουνούν το δάκτυλο, διδάσκουν την κοινωνία πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Ενώ στην ουσία ούτε οι ίδιοι υποστηρίζουν αυτή τη στάση», είπε αρχικά και συνέχισε επεκτείνοντας την άποψή της:

«Εγώ το θεωρώ παντελώς υποκριτικό. Είμαι υπέρ της άποψης ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι γουστάρει, το θέμα είναι ότι αυτός που στοχεύουν τα σχόλια δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται και δεν θα έπρεπε να το παίρνει μέσα του. Αυτή είναι η λύση».

Ακολούθως πρόσθεσε: «Ο καθένας πρέπει να δουλεύει για τον εαυτό του έτσι ώστε αυτοί που δέχονται τα σχόλια να μην επηρεάζονται και αυτοί που τα κάνουν να σταματήσουν να τα κάνουν. Δεν θα σταματήσει κανείς να σχολιάζει όσο υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι που κουνάμε το δάκτυλο και ηθικολογούμε με αφορμή ένα τέτοιο ξέσπασμα κάθε φορά.

Κάθε φορά στις δηλώσεις του Κονδυλάτου με ενοχλεί αυτή η υποκρισία. Όλοι πια είμαστε ηθικοί, όλοι πια είμαστε αρεστοί αλλά στην πράξη όταν δεν υπάρχουν κάμερες θα κάνουμε και το κουτσομπολιό μας, θα κάνουμε και το θάψιμό μας, μπορεί να μην αφορά στα κιλά αλλά στην επίδοση, στην εξυπνάδα, στον σύζυγό του, στα μαλλιά του. Είμαστε όλοι ένα μέρος αυτής της υποκρισίας και αυτής της παθογένειας. Ο καθένας να δουλέψει για τον εαυτό του. Έχω θυμώσει πάρα πολύ, πραγματικά έχω θυμώσει. Με ενοχλεί πάρα πολύ η υποκρισία».

Η προηγούμενη τοποθέτησή της για το ζήτημα

Η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα και κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδιού του «MEGA Καλημέρα», λέγοντας:

«Δεν είναι όλα bodyshaming. Το ότι αυτή τη στιγμή ρωτάται ένας άνθρωπος και λέει τη γνώμη του και για τα ρούχα, και για τα υαλουρονικά και να θεωρεί ότι ενοχλείται από αυτό γιατί τις βλέπει όλες ίδιες, είναι η άποψή του. Θεωρώ ότι κι εμείς θα πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Αν πραγματικά θέλουμε να πατάξουμε τις απόψεις που είναι απαράδεκτες να ακούγονται το 2023, θα πρέπει όταν ακούμε μία τέτοια δήλωση να την κόβουμε. Εκεί περνάμε στο στρατόπεδο της λογοκρισίας. Κανονικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του.

Το ότι βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει την άποψή του κι εμείς πέφτουμε να τον φάμε, σε περίπτωση που η άποψη αυτή δεν πρέπει να ακουστεί αλλά όταν τελειώνει το βίντεο κατά βάθος συμφωνούμε σε κάποια πράγματα από αυτά, μάς κάνει υποκριτές. Το να επιτρέπουμε στον άλλο να λέει την άποψή του και μετά εμείς να διαφωνούμε ευγενικά, αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστό».

Στη συνέχεια η Ελεονώρα Μελέτη πρόσθεσε: «Το να απαιτούμε από όλους να μην λένε την άποψή τους, όταν αυτή διαφέρει από τη δική μας, κι αυτό πρέπει να το προσέξουμε γιατί μπορεί να γίνει παθογένεια».