Το «Σπίτι απ’ την αρχή» το επιτυχημένο πρόγραμμα του Alpha επιστρέφει και πάλι στη μικρή οθόνη, σήμερα στις 22:00.

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο το «Σπίτι απ’ την αρχή» επιστρέφει με νέα επεισόδια και αναλαμβάνει την πρόκληση να «μεταμορφώσει» σε υπέροχους χώρους διαβίωσης, κατεστραμμένα σπίτια οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα επισκευάσουν.

Αυτή την τόσο δύσκολη αλλά και ευαίσθητη αποστολή αναλαμβάνει να φέρει και φέτος σε πέρας η Σίσσυ Φειδά, ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις και πείρα αλλά και πολλές ευαισθησίες για όλους εκείνους που αναζητούν μια ελπίδα.

Κοντά της ο Γιώργης Λαμπαθάκης και μια ομάδα ειδικών. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο, να φτιάξουν απ’ την αρχή ένα σπίτι έχοντας στη διάθεσή τους μόλις 72 ώρες! Μετά από 3 ημέρες εντατικής δουλειάς, η ομάδα θα κάνει έκπληξη στην οικογένεια δείχνοντάς της το καινούριο της σπίτι.

Σήμερα η Σίσσυ Φειδά θα «μεταμορφώσει» το σπίτι της οικογένειας της Ειρήνης και των δίδυμων αγοριών της, Σίμου και Θοδωρή…

Η νεαρή μητέρα είναι άνεργη και φιλοξενείται με τα δύο της παιδιά στο σπίτι των γονιών της. Ο πατέρας της, Σίμος, μαραγκός στο επάγγελμα, συντηρεί με το μισθό του όλη την οικογένεια και προσπαθεί να προσφέρει στην κόρη και στα εγγόνια του ότι μπορεί.

Η κατάσταση για την Ειρήνη είναι αρκετά δύσκολη, το σπίτι των γονιών της είναι πολύ μικρό και έτσι εκείνη και τα παιδιά της κοιμούνται στο εφηβικό της δωμάτιο, που έχει ένα κρεβάτι για εκείνη και ένα στρώμα στο πάτωμα για τα παιδιά της.

Το όνειρο της είναι να ζήσει με το Σίμο και το Θοδωρή στο σπίτι που της έγραψε ο αγαπημένος της παππούς λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Το σπίτι αυτό που η Ειρήνη πέρασε τις πιο όμορφες στιγμές στην παιδική της ηλικία, βρίσκεται στη Νέα Ιωνία. Όμως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια δεν κατάφερε ποτέ να το φτιάξει και έχει μείνει κλειστό για πολλά χρόνια.

Ο αγαπημένος ξάδελφος της Ειρήνης, Θάνος, που ζει την κατάσταση από κοντά θέλησε να βοηθήσει την Ειρήνη και τα μικρά του ανιψάκια καλώντας την εκπομπή.

Το «Σπίτι απ’ την Αρχή» παρεμβαίνει για να τους χαρίσει ένα κατάλληλο περιβάλλον για να ζουν.