Μετά την απόφασή του να κάνει ένα διάλειμμα από την τηλεόραση, ο Νίκος Μουτσινάς έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην πρεμιέρα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη. Μιλώντας στην «Ελένη», ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε για τα συναισθήματά του τώρα, που δεν βρίσκεται στα τηλεοπτικά πλατό.

Αναφερόμενος, αρχικά, στο γεγονός πως, πλέον, οι ειδήσεις τείνουν να κανονικοποιούν τα εγκλήματα, ο Νίκος Μουτσινάς δήλωσε πως νιώθει πολύ τυχερός που δεν βρίσκεται αυτή την περίοδο στην τηλεόραση. «Κάνω τον σταυρό μου που δεν είμαι στην τηλεόραση, αυτή τη στιγμή», είπε.

Όταν η Ελένη Μενεγάκη τον ρώτησε αν ζορίστηκε στις περσινές εκπομπές στο «Καλό Μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς απάντησε πως «αισθάνθηκα πολύ ζόρι πέρυσι και γι’ αυτό μετά τα Τέμπη μεταποιήθηκε η εκπομπή κι ένα κομμάτι, τις περισσότερες μέρες, είχε να κάνει με κοινωνικό σχόλιο, καθόλου πολιτικό. Δεν είμαι πολιτικοποιημένο άτομο και δεν θεωρώ ότι κάποιο από τα κόμματα που έχουμε, μπορεί κάτι να κάνει».

«Ήταν δική μου ανάγκη, αλλά και της ομάδας να πούμε κάτι, πρέπει να μιλήσουμε, δεν γίνεται να μην τοποθετηθώ. Κι έλεγα “ρε φίλε, σου έκατσε, τι μπορείς να στείλεις προς τα πίσω;”. Κι έτσι, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να πω κάτι. Επειδή ζορίστηκα πάρα πολύ με πολέμους, Πισπιρίγκου, Τέμπη, “άδειασε” το σύστημα και είπα ότι δεν μπορώ να μην κοιτάξω τον εαυτό μου», ανέφερε ο παρουσιαστής, με την Ελένη Μενεγάκη να τον ρωτά αν αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησε και εκείνον να γνέφει καταφατικά.

«Ήταν εγκεφαλική αλητεία», χαρακτήρισε ο Νίκος Μουτσινάς την κίνησή του να σταματήσει το «Καλο Μεσημεράκι». «Οι συνεργάτες μου δεν το πίστευαν. Τους έλεγα ότι του χρόνου δεν μπορώ να μπω σε αυτό, θα τρελαθώ, θα αρχίσω να βρίζω, θα πάθω τρέλα στον αέρα, γιατί πνιγόμουν. Πήρα την απόφαση, μου έγιναν προτάσεις, αλλά δεν συνέβαινε να μου ενεργοποιηθεί κάτι», κατέληξε.