Η Celine Dion αναγκάζεται να ακυρώσει την περιοδεία της, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει από το σπάνιο σύνδρομο stiff-person, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, έκανε ανάρτηση στο Instagram και έγραψε πως «λυπάμαι πολύ που σας απογοητεύω όλους για άλλη μια φορά».

«Δουλεύω πολύ σκληρά για να ανακτήσω τη δύναμή μου, αλλά η περιοδεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολη ακόμα και όταν είσαι 100%. Δεν είναι δίκαιο για εσάς να συνεχίσουμε να αναβάλλουμε τις παραστάσεις, και παρόλο που μου ραγίζει την καρδιά, το καλύτερο είναι να ακυρώσουμε τα πάντα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να επιστρέψω ξανά στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι, δεν τα παρατάω… και ανυπομονώ να σας ξαναδώ!», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, σημείωσε ότι τα εισιτήρια για τις συναυλίες της θα επιστραφούν από το σημείο αγοράς τους.

Τι είναι το σύνδρομο stiff-person

Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Celine Dion ονομάζεται stiff-person, δηλαδή «Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου».

Σύμφωνα με το Εθνικό Νευρολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα του, αναφέρει πως αυτό το σύνδρομο είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσης νόσου.

Χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και από αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, που μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς. Οι μη φυσιολογικές στάσεις, συχνά καμπυλωμένες και άκαμπτες, είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής.

Μάλιστα, τα άτομα με SPS μπορεί να είναι πολύ ανάπηρα για να περπατήσουν ή να κινηθούν ή φοβούνται να φύγουν από το σπίτι επειδή οι θόρυβοι του δρόμου, όπως ο ήχος μιας κόρνας, μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς και πτώσεις. Το SPS επηρεάζει διπλάσιες γυναίκες από τους άνδρες. Συχνά σχετίζεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η κακοήθης αναιμία.