Είναι 25 ετών και έχει διαρκώς αποκαλυπτικά… μικροατυχήματα με τα ρούχα που επιλέγει να φοράει όταν βγαίνει έξω. Αυτό όμως δεν την ενοχλεί καθόλου. Έτσι κι αλλιώς είναι σχεδόν γυμνή.

Η Amber Gonzalez, η οποία ξεκινά τον Αύγουστο την Ιατρική Σχολή του Columbia, προτιμά τις εμφανίσεις με ελάχιστα ρούχα για να αναδείξει τα τατουάζ της και να τονίσει το ψηλό, λεπτό σώμα της. Σε μια πρόσφατη έξοδό της φορούσε μαύρο τζιν σορτσάκι και ένα διάφανο bralette.

«Οι φίλοι μου συχνά μου λένε: “Το στήθος σου είναι έξω” και εγώ λέω: “Ουπς”», είπε στη New York Post. «Ελευθερώστε τη θηλή».

Τα τελευταία χρόνια, διασημότητες όπως η Kendall Jenner και η Hunter Schafer έχουν επιλέξει μίνιμαλ εμφανίσεις που δείχνουν το μέγιστο δυνατό δέρμα, ενώ σχεδιαστές όπως η LaQuan Smith και εταιρείες όπως η Blumarine έστειλαν μοντέλα να περπατούν στις πασαρέλες με κάτι παραπάνω από τα εσώρουχα το περασμένο φθινόπωρο.

Τώρα, η «γυμνή μόδα» έχει φτάσει στο δρόμο.

«Υπάρχει μια σεξουαλικότητα στην τάση αυτή που βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα, επειδή υπάρχει αυτή η δύναμη σε αυτήν, όπως “μπορείς να κοιτάξεις αλλά δεν μπορείς να αγγίξεις”», δήλωσε στην The Post η Audrey Steen, η 24χρονη σχεδιάστρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Upcycling Diaries, μιας εταιρείας μόδας που πουλάει αρκετά αποκαλυπτικά λουκ.

Η Phelix Schneider, σχεδιάστρια από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, δημιουργεί επίσης πολλά γυμνά fashion looks. Μια Παρασκευή βράδυ, η ίδια και οι φίλες της κυκλοφορούσαν με τα σχέδιά της – μικρά φορέματα κορσέ, πολύχρωμα διάφανα σετ, μπικίνι και μια φούστα με ψηλά σκισίματα και κοψίματα από λουράκια στρινγκ.

«Για μένα, η γυμνή μόδα έχει να κάνει με το να κατέχεις την επιθυμία να τραβάς τα βλέμματα», δήλωσε η 19χρονη στην The Post.

Η προσοχή δεν είναι πάντα θετική, αλλά η Mikayla Dinapoli, μια 23χρονη από το Cross River της Νέας Υόρκης, απορρίπτει τα σχόλια για το σώμα της. Θέλει απλώς να νιώθει άνετα.

«Ήταν ένα μακρύ ταξίδι για να φτάσω εδώ που είμαι από άποψη αυτοπεποίθησης, αλλά οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πιστεύουν ότι είμαι ελκυστική, αρκεί να έχω ανθρώπους στη ζωή μου που με ενθαρρύνουν να νιώθω όμορφη μέσα και έξω», δήλωσε, φορώντας ένα διάφανο διχτυωτό σουτιέν, με μαύρες καρδιές που καλύπτουν τις θηλές της, το οποίο αγόρασε από το Shein.

Και, η τάση δεν είναι μόνο για εκείνες που βρίσκονται στην ηλικία των είκοσι. «Είμαι 32 ετών και έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι όταν ήμουν 20 ετών», δήλωσε η Jennifer Martinez, στιλίστρια από το Inwood.

Σε μια πρόσφατη βραδινή της έξοδο, φόρεσε ένα σακάκι Zara και ένα strappy cutout φόρεμα που βρήκε σε μια μικρή μπουτίκ. «Είμαι πολύ περήφανη για το σώμα μου», είπε. «Αισθάνομαι καταπληκτικά και άνετα στο δέρμα μου και νομίζω ότι αυτό το ντύσιμο αντιπροσωπεύει το ποια είμαι και πώς αισθάνομαι».