Η Τζέιν Φόντα ισχυρίζεται ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από μεγάλο σκηνοθέτη, με τον οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν. Από τότε που το κίνημα «Me Too» ξεκίνησε το 2017 ως hashtag στο Twitter, αρκετές γυναίκες από το χώρο της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης έχουν μιλήσει ανοιχτά για τυχόν σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που έχουν αντιμετωπίσει. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί η μεγάλη ηθοποιός Τζέιν Φόντα.

Η 85χρονη ηθοποιός του Χόλυγουντ κατά τη διάρκεια εμφάνισης της σε επεισόδιο του γνωστού talk show Watch «What Happens» και αφού ερωτήθηκε από τον παρουσιαστή Άντυ Κόεν σχετικά με το αν υπήρχε κάποιος άνδρας στο Χόλιγουντ που προσπάθησε να την «ρίξει» παρ’ όλο που εκείνη τον απέρριψε, η Φόντα απάντησε: «Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρενέ Κλεμάν».

Ο Κλεμάν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 51 ετών το 1996, είχε συνεργαστεί με την Τζέιν Φόντα στο θρίλερ του 1964 «Joy House», στο οποίο η μεγάλη ηθοποιός είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μελίντα, ανιψιά μιας πλούσιας χήρας που ερωτεύεται τον Μαρκ.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν μία «πρόχειρη απόρριψη» ή όχι, η Φόντα είπε ότι ο σκηνοθέτης «ήθελε να κοιμηθεί» μαζί της για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. «Είπε ότι ο χαρακτήρας έπρεπε να έχει οργασμό στην ταινία και έπρεπε να δει πώς ήταν οι οργασμοί μου», συνέχισε.

«Το είπε στα Γαλλικά και έκανα ότι δεν κατάλαβα», πρόσθεσε η Τζέιν Φόντα και «προειδοποίησε» τον παρουσιαστή: «Έχω πολλές ιστορίες για εσένα μικρέ, αλλά δεν έχουμε το χρόνο».