Ο διάσημος Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός και ως «Salt Bae», ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram απόδειξη που… έκοψε στο εστιατόριό του στο Άμπου Ντάμπι ύψους 161.000 ευρώ.

Το να γευματίσει κανείς στο εστιατόριο του «Salt Bae» στο Άμπου Ντάμπι ούτως ή άλλως είναι μια από τις πιο… ακριβές εμπειρίες στον κόσμο της γαστρονομίας, αλλά το ποσό και κυρίως το σχόλιο του σεφ ήταν εκείνο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. «Η ποιότητα δεν είναι ποτέ ακριβή», σχολίασε ο Νουσρέτ, κάνοντας ανάρτηση με την απόδειξη.

Η δημοσίευσή του, όμως, προκάλεσε αντιδράσεις, με χρήστες του κοινωνικού δικτύου να την θεωρούν προκλητική. «Αυτό είναι πολύ κακό. Είναι κακό που το δημοσιεύεις, ενώ υπάρχει τόση φτώχεια», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος έκανε λόγο για «κλεψιά». «Προτιμώ να αγοράσω ένα διαμέρισμα με αυτά τα χρήματα», σχολίασε άλλος. «Το πιο υπερεκτιμημένο μέρος», υποστήριξε ένας τρίτος, ενώ κάποιος άλλος ανέφερε πως πρόκειται για «ξεκάθαρη ληστεία».

Ωστόσο, εκείνοι που έφαγαν στο εστιατόριό του δεν πλήρωσαν τα περισσότερα για τις φημισμένες μπριζόλες του με το φύλλο χρυσού ή τον μπακλαβά που φτιάχνεται επίσης με… χρυσάφι. Ήταν τα επτά μπουκάλια του κρασιού Petrus εκείνα που «εκτόξευσαν» τον λογαριασμό.