Ο Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ είχαν μια συναισθηματική συνάντηση δύο μήνες αφότου εκείνη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, στην οποία της ζήτησε να τον κόψει με ένα μαχαίρι και της είπε: «Τα πήρες όλα, θέλεις το αίμα μου, πάρε το».

Στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των πρώην, το κοινό και το δικαστήριο άκουσαν ότι η δραματική συνάντηση έγινε σε ένα ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούλιο του 2016.

Μέχρι τότε η φήμη του Ντεπ είχε ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα από όσα παρουσίασε η Χερντ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι της άσκησε σωματική βία, αφήνοντας μια μελανιά που έδειξε στον κόσμο σε μια δικαστική ακρόαση στο Λος Άντζελες όπου κατάφερε να βγάλει περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

Ο Ντεπ είπε στο δικαστήριο ότι επανειλημμένα είπε στη Χερντ να τον κόψει επειδή το αίμα του «ήταν το μόνο πράγμα που δεν είχε».

«Έχεις πάρει τα πάντα, θέλεις το αίμα μου να το πάρεις»

Το δικαστήριο άκουσε επίσης μια δακρύβρεχτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Depp και της Heard μετά το διαζύγιο στην οποία τον αμφισβήτησε για τους ισχυρισμούς του ότι τον είχε χτυπήσει.

Η Heard είπε: «Πες στον κόσμο ότι εγώ, ο Johnny Depp, ένας άντρας, είμαι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και δες πόσοι άνθρωποι σε πιστεύουν ή παίρνουν το μέρος σου». Το δικαστήριο έχει ακούσει προηγουμένως την ανησυχητική ηχογράφηση του περιστατικού στην οποία ο Depp λέει επανειλημμένα στη Heard να τον κόψει, λέγοντας με χαμηλή φωνή: «Με μισείς».

Τζόνι Ντεπ

Ερωτηθείς από έναν από τους δικηγόρους του για τη συνάντηση στο Σαν Φρανσίσκο, ο Ντεπ είπε ότι «δεν πήγε ιδιαίτερα καλά». Είπε: «Ήμουν αρκετά μπερδεμένος που με είχαν καλέσει σε εκείνη τη στιγμή, αφού όλες οι ειδήσεις αφορούσαν το γεγονός ότι δήθεν είχα κάνει όλα αυτά τα φρικτά πράγματα. Συναντήθηκα μαζί της με την ελπίδα ότι θα ανακαλέσει τα ψέματά της, με τα οποία ο κόσμος είχε πλέον ταϊστεί. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν έτοιμη να το κάνει αυτό. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήμουν εκεί. Μου είχαν πάρει τα πάντα. Τα παιδιά μου δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από το γεγονός ότι όλα αυτά είχαν συμβεί».

Ερωτηθείς γιατί απειλούσε να κάνει κακό στον εαυτό του, ο Ντεπ είπε: «Νόμιζα ότι η δεσποινίς Χερντ με είχε φέρει στο Σαν Φρανσίσκο, ήταν σαφές, με ψεύτικα προσχήματα. Δεν ξέρω τι ήθελε. Είχα ένα μαχαίρι στην τσέπη μου. Έβγαλα το μαχαίρι και είπα εδώ, κόψε με».

Αφηγούμενος τη συζήτησή τους, ο Ντεπ είπε: «Αυτό είναι που θέλεις να κάνεις. Έχεις πάρει τα πάντα, θέλεις το αίμα μου να το πάρεις. Αν δεν πρόκειται να το πάρεις, αυτό είναι το μόνο που μου έχει απομείνει. Αν δεν ήθελε να το κάνει, θα το έκανα εγώ. Ήμουν στο τέλος. Ήμουν συντετριμμένος.

Τζόνι Ντεπ

Το τηλεφώνημα και η φήμη

Το δικαστήριο άκουσε επίσης ένα δραματικό τηλεφώνημα μεταξύ της Heard και του Depp, το οποίο, όπως είπε στο δικαστήριο, έλαβε χώρα κάποια στιγμή μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2016.

Στο ηχητικό η Χερντ προκάλεσε τον Ντεπ να την πάει στο δικαστήριο για να δει ποιος θα τον πίστευε αν ισχυριζόταν ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Ο Ντεπ είπε: «Πρέπει να σταματήσει.

Η δακρυσμένη Χερντ είπε: «Δεν ξέρω πώς να πάρω πίσω τη φήμη μου».

Ο Ντεπ είπε: «Γράφουμε μαζί ένα γράμμα που λέει ότι θα απ[οτραβηχτούμε από τη δημοσιότητα, λέγοντας ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει μια τέτοια θύελλα μίσους που είναι αηδιαστικό, ότι αγαπιόμαστε και ότι θα φροντίσουμε ο ένας να είναι καλά ο άλλος».

Η Heard είπε: «Κάθε ίχνος αξιοπιστίας έχει αφαιρεθεί από (εμένα) και αυτό έγινε με ανέντιμο τρόπο».

Ο Ντεπ απάντησε: «Το θέμα της κακοποίησης, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό…. γιατί το έβγαλες προς τα έξω;»

Η Χερντ σε εκείνο το σημείο φωνάζει: «Δεν το έκανα! Με ανάγκασες να το κάνω. Η ομάδα σου με ανάγκασε να το κάνω, με το να περάσω στην επίθεση. Το υπόσχομαι. Κοίταξε το χρονοδιάγραμμα».

Τζόνι Ντεπ

Η συνέχεια η πρώην σύζυγος του ηθοποιού φαίνεται να απευθύνεται στον τελευταίο τους καυγά πριν από το διαζύγιο στις 21 Μαΐου 2016, όταν ισχυρίζεται ότι τη χτύπησε με ένα τηλέφωνο.

Η Heard λέει: «Δεν κάλεσα την αστυνομία. Δεν τους έδωσα καμία κατάθεση, προσπαθούσα να σε προστατέψω… την τελευταία φορά που τρελάθηκε μεταξύ μας, πραγματικά πίστευα ότι θα έχανα τη ζωή μου».

Κοιτάζοντας πίσω στους καβγάδες τους, ο Ντεπ λέει: «Έχασα ένα γαμημένο δάχτυλο. Μου πέταξαν ένα κουτάκι με ορυκτέλαιο στη γα@@η μύτη μου».

Τζόνι Ντεπ