Η δίκη του Τζόνι Ντεπ για συκοφαντική δυσφήμιση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ ξεκίνησε με τις εναρκτήριες δηλώσεις την Τρίτη 12/3 στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια. Οι δικηγόροι του Ντεπ ανέφεραν πώς μια «βαθιά προβληματική» Χερντ έκανε τα πάντα για να κυνηγήσει τον ηθοποιό, πριν γίνει βίαιη.

Οι δικηγόροι της πρώην συζύγου του Ντεπ δήλωσαν ότι θα καταθέσει ψυχολόγος ο οποίος «παραδέχεται ότι ο Τζόνι έχει οργή και λειτουργεί σαν “δαίμονας”». Σε μια σοκαριστική στιγμή, η δικηγόρος της Χερντ, είπε στους ενόρκους ότι ο Τζόνι Ντεπ τη διαπέρασε με ένα μπουκάλι αλκοόλ την πελάτισσά της σε μια έντονη τριήμερη «κατάσταση ομηρίας» στην Αυστραλία το 2015.

Ο εκπρόσωπος του Ντεπ αρνήθηκε σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας σε δήλωσή του: «Αυτοί οι επινοημένοι ισχυρισμοί δεν έγιναν ποτέ κατά την έναρξη της υπόθεσης το 2016».

Οι πρώην σύζυγοι έρχονται σε αντιπαράθεση για ένα άρθρο που έγραψε το 2018 για την Washington Post, στο οποίο αποκαλεί τον εαυτό της επιζώσα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Ντεπ ισχυρίζεται ότι τον έδιωξαν από το franchise «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» εξαιτίας του «σαφούς υπαινιγμού» ότι ήταν ο θύτης στο δημοσίευμα της Χερντ. Ισχυρίζεται επίσης ότι η πρώην του ήταν ο πραγματικός «δράστης» των βίαιων επεισοδίων που σημάδεψαν τη σχέση τους.

«Την έσερνε πάνω σε σπασμένα μπουκάλια και μετά της έβαλε με τη βία ένα μπουκάλι αλκοόλ»

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ στη δίκη

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έξι με επτά εβδομάδες και ανάμεσα στις διασημότητες που αναμένεται να καταθέσουν είναι ο James Franco, ο Paul Bettany και η Ellen Barkin.

Η δικηγόρος της Χερντ, Έλεν Μπρέντεχοφτ, είπε στους ενόρκους στη δίκη για δυσφήμιση του Ντεπ: «Την έχει στριμώξει στο μπαρ. Της έχει πετάξει μπουκάλια και μπουκάλια. Την έχει σύρει στο πάτωμα πάνω στα σπασμένα μπουκάλια. Τη γρονθοκόπησε. Την έχει κλωτσήσει. Της έχει πει ότι θα τη σκοτώσει και ότι τη μισεί. Την χτυπάει. Και μετά, τη διαπερνάει με ένα μπουκάλι αλκοόλ».

Καθώς μιλούσε ο Ντεπ κούνησε το κεφάλι του σαν να ήθελε να πει: «Όχι».

Ο εκπρόσωπος του Ντεπ αρνήθηκε σθεναρά αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας σε δήλωσή του: «Αυτοί οι επινοημένοι ισχυρισμοί δεν έγιναν ποτέ κατά την έναρξη των καταγγελιών της Άμπερ το 2016 και εμφανίστηκαν επωφελώς μόνο χρόνια αργότερα, όταν η ίδια μηνύθηκε για δυσφήμιση, αφού σημείωσε σε άρθρο της ότι ήταν θύμα “σεξουαλικής βίας”».

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ στη δίκη

«Οι λέξεις είναι το κλειδί σε μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και βολικά, αυτός ο ισχυρισμός ήρθε μόνο μετά από αυτό. Αυτό ακολουθεί το μοτίβο των περίτεχνων, λανθασμένων ισχυρισμών της, οι οποίοι συνέχισαν να αλλάζουν και να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου με σκοπό την αξία του χολιγουντιανού σοκ, την οποία η Άμπερ έχει κατακτήσει και χρησιμοποιήσει για να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό κοινωνικό κίνημα».

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ στη δίκη

«Βαθιά προβληματικό άτομο η Χερντ – Κυνηγούσε συνεχώς τον Ντεπ»

Οι δικηγόροι του Ντεπ είπαν πώς μια «βαθιά προβληματική» Άμπερ Χερντ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να κυνηγήσει και να φλερτάρει τον ηθοποιό, πριν «γυρίσει το σενάριο» και συνεχίσει να τον βρίζει.

O δικηγόρος του Ντεπ, ανέφερε στις εναρκτήριες δηλώσεις: «Η δεσποινίς Χερντ είναι ένα βαθιά προβληματικό άτομο που χειραγωγεί τους ανθρώπους γύρω της». O δικηγόρος περιέγραψε πώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας The Rum Diary. «Τον κυνήγησε, τον φλέρταρε», είπε ο δικηγόρς. «Έκανε τα πάντα για να τον κερδίσει παριστάνοντας τη στοργική κοπέλα και πέτυχε – την ερωτεύτηκε παράφορα». «Κατέφευγε σε σωματική βία, του πετούσε πράγματα, τον χτυπούσε, του έλεγε ότι ήταν δειλός, ότι δεν ήταν αρκετά άντρας επειδή δεν έμενε να παλέψει μαζί της», συνέχισε.

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ στη δίκη

Αλλά η ομάδα της Χερντ είπε μια πολύ διαφορετική ιστορία. Η δικηγόρος της είπε στους ενόρκους ότι ο Ντεπ είναι γεμάτος οργή και λειτουργεί «σαν δαίμονας». «Έβλεπε τη σύζυγό του Amber σαν τη μητέρα του και την αδελφή του που μισεί», είπε η Μπρέντεχοφτ, προσθέτοντας ότι η οργή του «τροφοδοτείται από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά».

Ο δικηγόρος είπε ότι οι φίλοι του Ντεπ είδαν «κόκκινες σημαίες παντού» και με την πάροδο του χρόνου «άρχισε να αναδύεται η πραγματική μις Χερντ. Τον έβριζε, του φώναζε, εκείνος προσπαθούσε να τον κατευνάσει…. αλλά πάντα συνέβαινε ξανά. Άρχισε να αντιμετωπίζει την Χερντ με τον ίδιο τρόπο που έκανε ως παιδί, προσπαθούσε να ξεφύγει, αλλά η προσπάθειά του να φύγει εξόργιζε την Χερντ. Εκείνη εξίσωνε τη βία και το θυμό με το πάθος».