Ο Τζόνι Ντεπ μίλησε με λεπτομέρειες στο δικαστήριο για τον άγριο καβγά που είχε ο ίδιος και η Άμπερ Χερντ τον Μάρτιο του 2015 στην Αυστραλία, όταν το πάνω μέρος του δαχτύλου του κόπηκε εξαιτίας ενός μπουκαλιού βότκα που φέρεται να του πέταξε η πρώην σύζυγός του. Το ζευγάρι βρισκόταν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής».

Η Άμπερ Χερντ υποστηρίζει πως ο Ντεπ έκοψε το δάχτυλό του με ένα μαχαίρι στη διάρκεια του καβγά, τον οποίο η ομάδα της έχει αποκαλέσει «κατάσταση ομηρίας τριών ημερών» με τον ηθοποιό να είναι επανειλημμένως βίαιος.

Τζόνι Ντεπ

Ο Ντεπ μίλησε στο δικαστήριο την Τετάρτη και είπε ότι η Χερντ είχε θυμώσει μαζί του αφότου συνάντησε τους δικηγόρους του για μια συμφωνία μετά τον γάμο. Η Χερντ υποστήριξε ότι ένας από τους δικηγόρους γέλασε μαζί της, κάτι που ο ίδιος ανακάλυψε αργότερα πως δεν ίσχυε.

«Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προσπαθήσω να την ηρεμήσω και να πω ότι δεν ήθελα να της τη φέρω ή να τη φέρω σε μια άβολη κατάσταση. Δεν λειτούργησε, τα πνεύματα οξύνθηκαν και εξελίχθηκε σε τρέλα, χάος, βία», είπε ο Τζόνι Ντεπ.

«Ήταν εκνευρισμένη, ήταν δαιμονισμένη. Όταν προσπάθησα να απομακρυνθώ, όπως συνήθως έκανα, με βομβάρδιζε με σκληρές λέξεις. Προσπάθησα να απομακρυνθώ χωρίς αποτέλεσμα.

Το σπίτι που μου είχαν νοικιάσει στην Αυστραλία ήταν αρκετά μεγάλο. Νομίζω κατέληξα να κλειδώνομαι σε τουλάχιστον 9 κρεβατοκάμαρες, τουαλέτες εκείνη την ημέρα καθώς χτυπούσε τις πόρτες και ούρλιαζε, επιδιώκοντας να ξεφύγει η κατάσταση».

Τζόνι Ντεπ

Ο Ντεπ περιέγραψε πώς η Χερντ απομακρύνθηκε όταν εκείνος κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο. Μετά κατέβηκε κάτω σε έναν χώρο με μπιλιάρδο και ένα μπαρ. «Πήγα πίσω από το μπαρ, άρπαξα ένα μπουκάλι βότκα και ένα σφηνάκι και κάθισα στο μπαρ. Μου έβαλα δύο τρία σφηνάκια, πρώτη φορά αλκοόλ μετά από καιρό.

Όταν ήρθε κάτω στο μπαρ και με βρήκε, άρχισε να ουρλιάζει ότι έπινα πάλι. Με πλησίασε, άρπαξε το μπουκάλι με τη βότκα και το πέταξε προς το μέρος μου. Πέρασε πίσω από το κεφάλι μου και έσπασε πίσω μου.

Περπάτησα πίσω από το μπαρ και εκεί υπήρχε ένα μεγαλύτερο μπουκάλι βότκα. Το πήρα και έκατσα στη θέση μου, άνοιξα το μπουκάλι, μου έβαλα ένα σφηνάκι και το ήπια. Η Χερντ εκτόξευε προσβολές. Άρπαξε το μπουκάλι και μου το πέταξε».

Τζόνι Ντεπ

Ο Τζόνι Ντεπ περιέγραψε τη θέση του. «Το χέρι μου ήταν στην άκρη του μπαρ. Πέταξε το μεγάλο μπουκάλι, με πέτυχε και έσπασε παντού. Ειλικρινά δεν ένιωσα πόνο στην αρχή καθόλου».

Ο 58χρονος ηθοποιός υποστήριξε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση ότι έμεινε με την Χερντ παρά τη φερόμενη κακοποίηση επειδή φοβόταν ότι θα επιχειρούσε να αυτοκτονήσει όπως έκανε η μητέρα του όταν ο πατέρας του την άφηνε.