Συνεχίζεται η δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Τζόνι Ντεπ κατά της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ. Τη Δευτέρα 18/4, οι ένορκοι στη δίκη εξέτασαν προηχογραφημένη μαρτυρία της πρώην ιδιωτικής νοσοκόμας του, Ντέμπι Λόιντ, η οποία ταξίδεψε με το τότε ζευγάρι στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015 και ήταν μέλος της ομάδας που βοηθούσε στη θεραπεία του εθισμού του Ντεπ στα οπιοειδή.

Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις ότι ο Ντεπ είχε «βάλει με τη βία ένα μπουκάλι μέσα στην Χέρντ», ενώ διαβάστηκαν και τα ανατριχιαστικά μηνύματα του ηθοποιού προς την πρώην (πλέον) σύζυγό του που μεταξύ άλλων έλεγαν «ελπίζω το πτώμα της να αποσυντίθεται σε κάποιο πορτ μπαγκάζ»

Η νοσοκόμα του Τζόνι Ντεπ θυμήθηκε ότι χρειάστηκε να ψάξει σε ένα διαλύμένο σπίτι στην Αυστραλία για την άκρη του κομμένου δαχτύλου του ηθοποιού – το οποίο τραυμάτισε κατά τη διάρκεια ενός καυγά με την Άμπερ Χερντ.

Η Λόιντ είπε ότι έφτασε στο σπίτι όπου έμενε ο Ντεπ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και βρήκε μόνο μια διαλυμένη τηλεόραση και γράμματα στους τοίχους.

Τα χέρια του Ντεπ ήταν καλυμμένα με μπογιά και βρωμιά, κατέθεσε στην κατάθεση της 8ης Μαρτίου που έπαιξε στο δικαστήριο. «Θυμάμαι ότι έψαχνα για το δάχτυλό του στον κάτω όροφο», είπε η Λόιντ στο βίντεο. «Το σπίτι ήταν ένα χάος».

Οι διαφορετικές εκδοχές για το πώς έγινε ο τραυματισμός του Ντεπ

Η Λόιντ είπε ότι ο διαχειριστής του σπιτιού βρήκε τελικά το δάχτυλο του Ντεπ και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Θυμήθηκε επίσης ότι άκουσε «διαφορετικές ιστορίες από τους ανθρώπους» σχετικά με το τι οδήγησε στον φρικιαστικό τραυματισμό. «Έχω ακούσει ότι η Άμπερ του πέταξε ένα μπουκάλι βότκα», είπε. «Έχω ακούσει ότι τον είχε χτυπήσει με ένα τηλέφωνο».

Το κομμένο δάχτυλο του Τζόνι Ντεπ

Η κατάθεση του γιατρού που περιπλέκει την υπόθεση

Η κατάθεση που έδωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρώην προσωπικός γιατρός του Ντεπ, Ντέιβιντ Κίπερ, περιέπλεξε την ιστορία. Σε μια κατάθεση που καταγράφηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ο Κίπερ είπε ότι πήγε στο σπίτι αμέσως μετά το περιστατικό με το δάχτυλο και είδε σπασμένα γυαλιά και αίμα στο πάτωμα – αλλά κυρίως δεν είδε αίμα στο γυαλί. Ο Κίπερ κατέθεσε επίσης ότι ο Ντεπ είπε στους γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά στην Αυστραλία ότι έκοψε το δάχτυλό του με μαχαίρι. Ο γιατρός δεν έγραψε τίποτα για σπασμένο μπουκάλι στις σημειώσεις του.

Ο τζόνι Ντεπ τραυματισμένος

Ο Ντεπ έστειλε μήνυμα στον Κίπερ μετά το περιστατικό, για το οποίο τελικά χρειάστηκε να χειρουργηθεί, λέγοντας: «Έκοψα την κορυφή του μεσαίου μου δακτύλου… Τι να κάνω;». Εκτός φυσικά από το να πας σε νοσοκομείο….. Ντρέπομαι τόσο πολύ που μπήκα σε οτιδήποτε μαζί της… Γ@@ω τον κόσμο. JD».

Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την επείγουσα επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο Ντεπ έστειλε και πάλι μήνυμα στο γιατρό του: «Σας ευχαριστώ για όλα. Έχω κόψει το αριστερό μεσαίο δάχτυλο του χεριού μου ως υπενθύμιση ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά να κόψω το δάχτυλό μου!!! Σ’ αγαπώ, αδερφέ. Johnny».

Η είδηση για το κομμένο δάχτυλο του Ντεπ εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον της εφημερίδας The Sun το 2020, όταν ο διαχειριστής του σπιτιού του κατέθεσε ότι βρήκε το άκρο του δαχτύλου. Ο ηθοποιός έχασε τελικά την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της εφημερίδας, η οποία τον ανέφερε ως «wife beater» σε ένα άρθρο του 2018.

Ο Τζόνι Ντεπ με μελανιά στο προσωπο

Ντεπ: Έπρεπε να κάνω 3 χειρουργεία, φοβήθηκα για τη ζωή μου

Ο 58χρονος Ντεπ ζητά τώρα αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την 35χρονη Χερντ, η οποία ισχυρίζεται ότι τον δυσφήμισε όταν έγραψε σε άρθρο της στην Washington Post το 2018 ότι ήταν θύμα «σεξουαλικής βίας».

Η πρώην σύζυγος του Ντεπ, Άμπερ Χερντ

Στην αγωγή του, ο Ντεπ ισχυρίζεται ότι είναι θύμα σωματικής κακοποίησης στη δύσκολη σχέση τους – αναφέροντας τον τραυματισμό του δακτύλου ως βασικό παράδειγμα ότι η Χερντ λειτουργούσε επιθετικά

Σε μια δικαστική κατάθεση, ο Ντεπ έγραψε: «Έπρεπε να κάνω 3 χειρουργικές επεμβάσεις για να ανακατασκευάσω το δάχτυλό μου και προσβλήθηκα τρεις φορές από MRSA» και «φοβήθηκα ότι θα έχανα το δάχτυλό μου, το χέρι μου και τη ζωή μου».

Ο Τζόνι Ντεπ στο δικαστήριο

Η Χερντ, εν τω μεταξύ, λέει ότι έκοψε το δικό του δάχτυλο στο τέλος τριήμερου, γεμάτου ναρκωτικά, μεθύσι. Παραδέχεται ότι πέταξε ένα μπουκάλι αλκοόλ, αλλά λέει ότι το πέταξε στο πάτωμα. «Την τρίτη ημέρα που ο Τζόνι έμενε ξύπνιος χωρίς να κοιμάται, κατέβηκα κάτω και βρήκα πολυάριθμα μηνύματα που μου είχε γράψει ο Τζόνι σε όλο το σπίτι, στους τοίχους και στα ρούχα μου, γραμμένα με έναν συνδυασμό λαδομπογιάς και αίματος από το σπασμένο και κομμένο δάχτυλό του. Ο Τζόνι ούρησε επίσης σε όλο το σπίτι», ανέφερε η ηθοποιός σε προηγούμενη δήλωσή της.

Η πρώην σύζυγος του Ντεπ, Άμπερ Χερντ