Μετά την ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αποχώρησή της από το MasterChef, το βράδυ της Τρίτης (01/03), η Αναστασία πέρασε την πόρτα του πλατό του της εκπομπής «Breakfast@Star» και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά της στην Ουκρανία.

Η πρώην παίκτρια του MasterChef, που κατάγεται από την Ουκρανία, αναφέρθηκε στον ξάδερφό της ο οποίος πήγε στο Κίεβο ώστε να πολεμήσει ενώ τόνισε πως η επικοινωνία με την οικογένειά της είναι πολύ δύσκολη.

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Η καταγωγή μου είναι από την Ουκρανία, 10 χρονών ήρθα στην Ελλάδα. Είναι όλο το σόι μου εκεί. Ο πατέρας μου, τα αδέρφια μου, οι παππούδες μου. Η οικογένειά μου είναι σε δύο διαφορετικές πόλεις. Στο Κίεβο και το Λουτσκ. Ο ξάδελφός μου πήγε στο Κίεβο να πολεμήσει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Βομβαρδίζουν παντού. Ο στρατός μας αντιστέκεται, είναι εκεί. Ακόμη και οι απλοί πολίτες. Κανένας δε θέλει τον πόλεμο. Ο μπαμπάς μου είναι στο Κίεβο. Έχω μιλήσει μαζί του, αλλά φοβάμαι να πάρω. Κάθε τηλέφωνο είναι πολύ δύσκολο. Οι μισοί συγγενείς μου είναι σε καταφύγια» είπε αρχικά η Αναστασία.

«Προσπαθώ να δώσω κουράγιο στον πατέρα μου»

«Προσπαθώ να δώσω κουράγιο στον πατέρα μου και να του πω ότι όλοι είναι μαζί μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους εμψυχώνω. Είμαστε σε συζητήσεις για το πώς μπορούνε να φύγουμε. Αλλά αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί, έχουν κλείσει γέφυρες. Έχω σκεφτεί να ταξιδέψω μέχρι τα σύνορα και να τους πάρω με το αυτοκίνητό μου. Η οικογένειά μου έχει φροντίσει να έχει τρόφιμα και προσπαθεί να στηρίξει αυτούς που δεν έχουν. Από τη μια μέρα στην άλλη έχει αλλάξει τελείως η καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο καθένας ζει ένα μικρό δράμα. Η ανιψούλα μου είναι 13 χρονών και έχει μεγαλώσει απότομα. Δεν πάει σχολείο… Προσπαθεί να καταλάβει, αλλά εδώ δε μπορεί ο μεγάλος να καταλάβει. Ο λαός μας έχει πίστη. Έχουμε πίστη πως θα τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ περήφανη για τον λαό μου» είπε, μεταξύ άλλων, η Αναστασία.