Ο Ιάσονας Μανδηλάς μίλησε σήμερα ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα, δηλώνοντας: «Είμαι ομοφυλόφιλος, έχω σχέση με άντρα και είμαι χαρούμενος». Μετά την αποκάλυψη στην κάμερα του Love it, ο καλλιτέχνης έκανε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Είμαι ομοφυλόφιλος 🏳️🌈 I’m gay. Κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο φυσιολογικό, αλλά τόσο δύσκολο να το πεις. Σήμερα σπάω την σιωπή μου και λέω την δική μου αλήθεια. Παίρνω θάρρος και δύναμη από όσους βγήκαν και μίλησαν πριν από εμένα με την ελπίδα να δώσω κι εγώ δύναμη σε κάποιον/α εκεί έξω.

Για να βοηθήσω και εγώ με όποιον τρόπο μπορώ να φτιάξουμε μια κοινωνία πιο έτοιμη να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα και ίσως μια μέρα να μπορούμε να ζούμε μέσα σε αυτή λίγο πιο ελεύθεροι. Και ναι, αυτή την στιγμή φοβάμαι και έχω ταχυπαλμία, αλλά ξέρω ότι οφείλω να πάρω μια βαθιά ανάσα και να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον αγώνα.

Και σε κάθε παιδί εκεί έξω που νιώθει μόνο, φοβισμένο να είναι ο εαυτός του, κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο γιατί δεν έχει σε ποιον να μιλήσει, να ξέρεις ότι έχω υπάρξει στη θέση σου και υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να κάνω την ζωή σου λίγο πιο όμορφη και λίγο πιο εύκολη. Με αγάπη, Ιάσονας», έγραψε.

«Είμαι ο Ιάσονας Μανδηλάς, είμαι ομοφυλόφιλος και έχω σχέση με άντρα»

Είχαν προηγηθεί οι τηλεοπτικές του δηλώσεις, στις οποίες ο Ιάσονας Μανδηλάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το Hair είναι ένα musical του 1970 και βλέπουμε το 2020 ότι για τα ίδια πράγματα πολεμάμε. Προσπαθώ και εγώ να βάζω το λιθαράκι μου ώστε αυτή η κοινωνία να γίνει λίγο πιο όμορφη. Είμαι ομοφυλόφιλος, έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να κρύβομαι, να μη λέω ουσιαστικά την αλήθεια μου. Να ζητήσω συγγνώμη για τις φορές που έχω πει ψέματα. Έχω βρεθεί πολλές φορές στη δύσκολη θέση να απαντώ σε ερωτήσεις του τύπου “τι σου αρέσει σε μια κοπέλα; Έχεις κοπέλα αυτή την περίοδο;”.

Πάντα μου ήταν δύσκολο να αρθρώσω τις λέξεις, είμαι ο Ιάσονας Μανδηλάς και είμαι ομοφυλόφιλος, έχω σχέση με άντρα και είμαι χαρούμενος.

Έκρυβα την ομοφυλοφιλία μου γιατί έχουμε μάθει να μη μιλάμε για αυτά τα θέματα, δεν υπάρχει όμως η σωστή στιγμή».