Όταν εκνευρίζεται ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, γίνεται περίεργα ήσυχος.

Ο Reggie Love, πρώην σταρ του μπάσκετ, που έγινε το 2007 το δεξί χέρι του Γερουσιαστή, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ετοιμαζόταν να κατέβει για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έγραψε ένα βιβλίο για την εμπειρία του.
Μεταξύ άλλων, περιγράφει και το πώς αντιδρά ο αμερικανός Πρόεδρος όταν είναι εκνευρισμένος.

Ο πρώην βοηθός του αμερικανού Προέδρου και όπως λέει ο ίδιος ένας από τος πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν στον Μπαράκ Ομπάμα.

Στο βιβλίο του λοιπόν εξιστορεί ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Μετά λοιπόν από μία εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων στη Φλώριντα, ο Reggie Love κατά λάθος άφησε σε κάποιο σημείο το χαρτοφύλακα του τότε Γερουσιαστή, που περιείχε τα κλειδιά, το πορτοφόλι, τις πιστωτικές κάρτες και τις σημειώσεις που χρειαζόταν για μία εκλογική μονομαχία στη Νότια Καρολίνα.

Όπως θυμάται ο πρώην βοηθός του αμερικανού Προέδρου, «το αεροπλάνο ήταν πια στον αέρα και ο χαρτοφύλακας ήταν εξαφανισμένος, οπότε και έπαθα μία κανονική κρίση πανικού. Άρχισα να ιδρώνω, να έχω ταχυπαλμία και παρακαλούσα να μην το προσέξει έτσι ώστε να έχω χρόνο για να ψάξω και να βρω από θαύμα τη βαλίτσα και να τους την επιστρέψω πριν καταλάβει ότι είχε εξαφανιστεί».

Ο Reggie Love κατάφερε να βρει μία αεροσυνοδό που επικοινώνησε με τις Μυστικές Υπηρεσίες για την εξαφανισμένη βαλίτσα. Η ομάδα τη βρήκε και την έστειλε σε άλλο μέλος της ομάδας που ήταν καθ’οδόν για την τηλεμαχία στην Κολούμπια.

Όπως εξιστορεί, με το που προσγειώθηκαν ο Μπαράκ Ομπάμα τον πλησίασε και τον ρώτησε που είναι η βαλίτσα του.

-Καθ’ οδόν.
-Τι εννοείς καθ’ οδόν;
-Έρχεται από τη Φλόριντα
-Άφησες το χαρτοφύλακά μου στη Φλόριντα; ρώτησε.

Τότε ο Ομπάμα τσαντίστηκε και το χειρότερο σημείο, όπως λέει, του θυμού είναι η σιωπή. Ήλπιζε να σπάσει τη σιωπή και να αρχίσει να του φωνάζει.

Όμως δεν είπε κάτι και μόλις έφτασαν στα γραφεία ζήτησε να τον δει ιδιαιτέρως και με ήρεμη φωνή του είπε: Άκου, σε βρίσκω φοβερό τύπο. Αλλά, αν δεν μπορείς να την κάνεις τη δουλειά, μπορώ να βρω κάποιον άλλο. Έχεις μία δουλειά να κάνεις και αν πρέπει να ανησυχώ εγώ γι’ αυτό, τότε δε θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Σύνελθε και βοήθησέ με να κάνω τη δουλειά μου.

Και σηκώθηκε και έφυγε από το δωμάτιο…