Τέτοιο πλούτο οι περισσότεροι ούτε στον ύπνο τους δε θα μπορούσαν να φανταστούν…

Χωρίς περαιτέρω προλόγους… δείτε παρακάτω μια λίστα με τα δέκα πιο ακριβά γιοτ του κόσμου και φυσικά, σε ποιους ανήκουν οι πολυτελέστερες θαλαμηγοί που κυκλοφορούν στις θάλασσες του πλανήτη μας!

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στο Business Insider, με αφορμή το Monaco Yacht Show που λαμβάνει χώρα στις 24-27 Σεπτεμβρίου.

10. Al Mirqab – αξία 250 εκατ. δολάρια

Το Al Mirqab ανήκει στον Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ. Οι εργασίες κατασκευής του 133 μέτρων γιοτ ολοκληρώθηκαν το 2008. Μπορεί να φιλοξενήσει 24 επισκέπτες σε 12 σουίτες, κάθε μία φυσικά με το δικό της μπάνιο. Διαθέτει ακόμη, ένα κινηματογράφο, πισίνα, ελικοδρόμιο και χώρους για το 55μελες πλήρωμά του.

9. Pelorus – αξία 300 εκατ. δολάρια

Αρχικά κατασκευάστηκε για ένα σαουδάραβα επιχειρηματία, όμως το αγόρασε ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich το 2004. Μετά το διαζύγιό του, το τεράστιο γιοτ πέρασε στην ιδιοκτησία της πρώην συζύγου και τελικά, κατέληξε στα χέρια του κινηματογραφικού μεγιστάνα David Geffen το 2011. Έχει μήκος 115 μέτρα, έχει δύο ελικοδρόμια και ένα «γκαράζ» γεμάτο… ακριβά παιχνίδια, όπως τζετ σκι κ.ά.

8. Al Said – αξία 300 εκατ. δολάρια

Το Al Said κατασκευάστηκε για τον Qaboos bin Said Al Said, το δισεκατομμυριούχο σουλτάνο του Ομάν. Το τεραστίων διαστάσεων (μήκους 155 μέτρων) γιοτ διαθέτει χώρους για τη φιλοξενία 70 προσκεκλημένων και 154 μέλη πληρώματος. Έχει φυσικά το δικό του ελικοδρόμιο, ασανσέρ και χώρο συναυλιών που «χωρά» 50μελή ορχήστρα.

7. Dubai – αξία 300 εκατ. δολάρια

Στα 162 μέτρα μήκος, το Dubai είναι ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Ανήκει στο σεΐχη Mohammed Rashid al-Maktoum, τον εμίρη του Ντουμπάι. Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει 115 επισκέπτες και πλήρωμα, έχει επτά καταστρώματα, μια πισίνα, ένα δωμάτιο για σκουός, ελικοδρόμιο και ένα μικρό υποβρύχιο.

6. Radiant – αξία 320 εκατ. δολάρια

Αρχικά κατασκευάστηκε για το ρώσο ολιγάρχη Boris Berezovsky, αλλά πουλήθηκε στον Abdulla Al Futtaim από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Διαθέτει τζακούζι, γυμναστήριο και μπορεί να φιλοξενήσει 20 επισκέπτες.

5. Serene – αξία 330 εκατ. δολάρια

Ανήκει στο Ρώσο Yuri Scheffler. Διαθέτει επτά καταστρώματα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, εξωτερικό σινεμά και 12 καμπίνες.

4. A – αξία 390 εκατ. δολάρια

Το σουπεργιότ «Α» με την υπογραφή του Philippe Starck ανήκει στο ρώσο ολιγάρχη Andrey Melnichenko. Μόνο οι βρύσες στα μπάνια του αξίζουν 40.000 δολάρια, ενώ τα κάγκελα στις σκάλες 60.000 δολάρια.

3. Topaz – αξία 520 εκατ. δολάρια

Το 147 μέτρων Topaz κατασκευάστηκε το 2012. Διαθέτει τζακούζι, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο και κινηματογράφο. Ανήκει στον Mansour Bin Zayed Al Nahyan, αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

2. Azzam – αξία 600 εκατ. δολάρια

Το Azzam έχει μήκος 179 μέτρα και ανήκει στο σεΐχη Khalifa bin Zayed al-Nahyan, πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να φτιαχτεί, ενώ λέγεται ότι διαθέτει 50 ιδιωτικές σουίτες.

1. Eclipse – αξία 1 δισ. δολάρια

Ο ρώσος ολιγάρχης Roman Abramovich αγόρασε το μήκους 163 μέτρων Eclipse το 2010, όταν ακόμη είχε τον τίτλο του μεγαλύτερου γιοτ σε όλον τον κόσμο. Το Eclipse έχει δύο ελικοδρόμια, μια ντίσκο, ένα σινεμά, ένα κομμωτήριο, εστιατόριο, ενώ φημολογείται ότι διαθέτει και ένα αμυντικό σύστημα με λέιζερ, που χρησιμοποιείται εναντίον των παπαράτσι που προσπαθούν να φωτογραφίσουν τους «υψηλούς» προσκεκλημένους του.