Ράμπο του ΣΔΟΕ αποδείχτηκε τελικά πως ήταν οι… φανς της Δέσποινας Βανδή, που «παραφυλούσαν» τα ταμεία της επιχείρησης που διοργάνωσε τη συναυλία της δημοφιλούς τραγουδίστριας, το περασμένο Σάββατο, στη Σκιάθο.

Οι εφοριακοί έκαναν φύλλο και φτερό τις αποδείξεις που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ενώ έλεγξαν ένα προς ένα τα εισιτήρια των 1.600 – 1.700 θαυμαστών της Δέσποινας Βανδή, που παρακολούθησαν τη συναυλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», από τον έλεγχο που διενήργησαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο για τον επιχειρηματία.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Εφορίας Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός, διαπιστώθηκε ότι κόπηκαν τα εισιτήρια, όμως και λόγω των αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσαμπρινός, η παραβατικότητα στις Σποράδες όπως και στο Πήλιο και τη νησιωτική Μαγνησία έχει μειωθεί.

Οι έφοδοι των μικτών κλιμακίων της Εφορίας, έδειξαν ότι ο αριθμός των επαγγελματιών που δεν συμμορφώνονται με τις φορολογικές παραβάσεις έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε, στους 250 συνολικά ελέγχους που έχουν γίνει, μόλις το 15-20% των παραβατών δεν εκδίδει φορολογικές αποδείξεις, γεγονός που αποδίδεται στα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως τα μικτά συνεργεία έχουν πλέον και μία νέα αρμοδιότητα. Συγκεκριμένα, μπορούν να κατάσχουν τις εισπράξεις υπότροπων σε φορολογικές παραβάσεις επιχειρηματιών και επιχειρηματιών που δεν μπαίνουν σε ρύθμιση, αν και οφείλουν χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Τσαμπρινός, πάντως, κατέστησε σαφές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα, ακόμη και με εφόδους σε συναυλίες γνωστών ερμηνευτών, αφού αυτές είναι οι εντολές που τους έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών.