Για την προσωπική του ζωή και τα σκαμπανεβάσματα που πέρασε ο γάμος του μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με τη δημοσιογράφο Εύα Μπίθα, αν και ελάχιστες κοινές φωτογραφίες τους έχουν κυκλοφορήσει στα περιοδικά και τα μπλογκς.

«Η Εύα είναι ένας πολύ διακριτικός άνθρωπος και δεν της αρέσει καθόλου το lifestyle, όπως και εμένα. Δεν θέλησα ποτέ να βγάλω την προσωπική μου ζωή στη δημοσιότητα και ειλικρινά με ενοχλεί η έννοια του lifestyle, γιατί αισθάνομαι ότι είναι εντελώς άλλο επάγγελμα από το δικό μου. Μου φαίνεται τελείως ρηχό να ασχολούμαι με το πόσο βαθύ είναι το μπικίνι της μίας, ή πως πέρασε τις διακοπές της στο νησί των ανέμων. Για να καταλάβεις, στη Μύκονο είχαμε πάει μια φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια με ένα φιλικό ζευγάρι και πραγματικά φρίκαρα με όλη αυτή την επιδειξιομανία. Μου φαινόταν αδιανόητο που στήνονται μπροστά στους φωτογράφους να βγουν μια φωτογραφία για να της δημοσιεύουν μετά τα περιοδικά», δήλωσε στο OK.

Η πρώτη γνωριμία τους έγινε όταν εκείνη πήγε να του πάρει συνέντευξη. Τελικά όμως το κασετοφωνάκι της δεν είχε γράψει τίποτα. «Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια ατυχία με τις μπαταρίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν το έκανε επίτηδες. Απλά, επειδή ξέρω ότι την ενοχλεί, της λέω καμιά φορά: “Με είχε βάλει στο μάτι, όπως βάζουν τα κορίτσια τον Τζορτζ Κλούνει”, γιατί μου αρέσει να την πειράζω. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Και ίσως γι’ αυτό ο Θεός προκάλεσε αυτό το μικρό ατύχημα με τις μπαταρίες γιατί κατάλαβε ότι χρειαζόμασταν και μια δεύτερη ματιά».

Όσο για το αν έχει περάσει κρίση ο γάμος τους, ο Γρηγόρης Βαλτινός παραδέχεται ότι υπήρξαν σκαμπανεβάσματα αλλά ο γάμος του τον έκανε καλύτερο και σοφότερο άνθρωπο.

Όσο για τους τσακωμούς, ο καταξιωμένος ηθοποιός θυμάται:

«Μπορώ να περιγράψω καβγάδες με τους οποίους γελάμε πολύ, όταν τους θυμόμαστε. Ένα βράδυ ήμασταν στο αυτοκίνητο, τσακωνόμασταν και κάποια στιγμή η Εύα θύμωσε τόσο πολύ που μου είπε: “Σταμάτα να κατέβω”.

Πραγματικά, την άφησα στην άκρη του δρόμου, όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε μαζί της χρήματα για να πάρει ταξί. Εγώ συνέχισα τη πορεία μου, αλλά λόγω μονοδρόμησης πέρασα μερικά λεπτά αργότερα από το σημείο όπου είχε φτάσει ήδη εκείνη, αν και ήταν πεζή. Μου έκανε νόημα να σταματήσω, αλλά δεν την είδα, παρόλο που πέρασα ουσιαστικά δίπλα της. Μπήκα λοιπόν στο σπίτι μας για να τη δω να έρχεται μια ώρα αργότερα ασθμαίνοντας γιατί είχε κάνει όλη τη διαδρομή με τα πόδια. Η πρώτη της φράση ήταν: “Καλά, δεν με είδες;”».