Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Down Town» Κύπρου, η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε για όλους και για όλα. Η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην αλλαγή στην εμφάνισή της, στη σχέση της με τον σύντροφό της Γιάννη, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις για τη φιλία της με την Ελένη Μενεγάκη.

Ήταν παρότρυνση του συντρόφου σου να χάσεις γύρω στα 15 κιλά;

Όχι, ούτε καν. Ο Γιάννης δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Πέρσι μου πρότειναν να διαφημίσω ένα αδυνατιστικό προϊόν, καθαρά φυτικό. Ο μόνος όρος μου ήταν ότι ήθελα πρώτα να το δοκιμάσω και μετά να το διαφημίσω. Έτσι ξεκίνησα να το παίρνω και έχασα γύρω στα 15 κιλά.

Σε πόσο χρονικό διάστημα;

Από πέρσι έχω χάσει αυτά τα κιλά και, νομίζω, ότι μπορώ να χάσω ακόμα δέκα. Αλλά δεν πιέζομαι. Σιγά-σιγά.

Κάποτε ντυνόσουν με στρατιωτικά παντελόνια και αρβύλες. Σήμερα η εικόνα σου, τουλάχιστον στην «Ελένη», είναι περισσότερο θηλυκή. Αυτό οφείλεται στην απώλεια κιλών;

Όχι, αυτό ευθύνεται στην Ελένη! Μου είπε: «Έγινες κούκλα! Να κρατήσεις την αναρχοκουμμουνίστρια που σε δέρνει, αλλά δοκίμασε και κάτι πιο γυναικείο!» Το βαρέθηκα, όμως, και λέω να ξαναγίνω ροκ (γελάει). Να φανταστείς, ο Γιάννης, τις μέρες που μου λέει «αγάπη μου, είσαι πολύ όμορφη σήμερα!», είναι εκείνες που φοράω ξεχυλωμένες φόρμες, βρεγμένα φούτερ δικά του -κατευθείαν από την απλώστρα- και είμαι πολύ χύμα. Και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Γιάννη που αγαπώ και με συγκινούν. Δηλαδή, επειδή κάποιες φορές αντιλαμβανόμουν ότι ο άλλος ήθελε να με αλλάξει, εκεί τα έπαιρνα κανονικά και έλεγα «αν είναι να με αλλάξεις, δεν θες εμένα!». Δεν θες να αρέσω μόνο σε σένα, αλλά στον φίλο σου τον Τάκη και τον Κώστα. Ε, συγνώμη, που δεν είμαι πορνοστάρ για να αρέσω σε όλους! Όταν έχεις σχέση, αρκεί να αρέσεις στον σύντροφό σου και μόνο.

Τι έκανες όταν έβλεπες ότι ο εκάστοτε άνθρωπος που ήταν δίπλα σου, ήθελε να αλλάξει την εμφάνισή σου;

Έφευγα. Εκεί φεύγεις με τη μία, δεν το συζητάς. Δεν είμαι αντίθετη στο να πεις στον άλλο κάτι για να βελτιωθεί, αλλά πρέπει να προσέξεις στο πώς θα του το πεις. Ο τρόπος μετράει. Αν είναι έτσι, τότε κι εγώ θα έπρεπε να βάλω τον οποιονδήποτε κάτω και να του πω δεκαπέντε πράγματα που πρέπει να αλλάξει και να πάει να κάνει το τόσο, τόοοοσο (δείχνει το μέγεθος με το χέρι της και γελάμε). Εκεί του στέλνεις φιλιά και φεύγεις. Κυρία!

Τι είναι αυτό που σε δένει με τον σύντροφό σου;

Θα έλεγα το χιούμορ, καθώς και πολλά άλλα – όμως, κατά βάση, αυτό. Όσο καλό σεξ κι αν κάνεις με τον άλλον, μόνο το χιούμορ κρατάει τη σχέση ζωντανή. Να μπορείς, ρε παιδί μου, να περνάς καλά με τον άλλον, όταν είστε μόνο οι δυο σας. Και οι σιωπές να έχουν σημασία, να μην υπάρχει αμηχανία. Ακόμη και στους καβγάδες ή στην τσίτα, να επικοινωνούμε.

Για ποιους λόγους τσιτώνεις;

Κοίτα, είμαι από τους ανθρώπους που ζηλεύουν πολύ. Τον παίρνω πολλές φορές τηλέφωνο και του λέω: «Πού βρίσκεσαι; Όλα καλά;». Φτάνω σε επίπεδο ζήλειας 3.582! Αλλά κι ο Γιάννης το έχει αυτό. Σε ένα επίπεδο υγιούς κατάστασης, η ζήλεια είναι τονωτική σε μία σχέση.

Ο Γιάννης είναι «ο κλασικός άντρας»;

Όχι, από την άποψη ότι δεν μπορείς να τον βάλεις σε φόρμα και καλούπι. Οι ενασχολήσεις του είναι με τα ζώα, τη φύση, αλλά θα πάει και στα μπουζούκια. Όμως, δεν είναι στα πλαίσια του «καλού γαμπρού» που θα τον δει η μάνα και θα έχει το παντελόνι με την τσάκιση. Καμία σχέση!

Αλήθεια, οι γονείς σου τι σου είπαν όταν τον γνώρισαν;

Τον λάτρεψαν! Τους κέρδισε από την αρχή, από το «καλησπέρα σας» και έδεσε αμέσως με την οικογένεια.

Με την Ελένη Μενεγάκη είστε φίλες και εκτός δουλειάς;

Τώρα πια, ναι. Η Ελένη είναι ο άνθρωπος που, έτσι κι αλλιώς, ένα κομμάτι το κρατάει μόνο για την ίδια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις σε αυτό. Είναι δικό της – και καλά κάνει. Όμως, είναι ο άνθρωπος που έχω την άνεση να την πάρω και να της πω «ρε συ, αντιμετωπίζω αυτό…», γιατί ξέρω ότι μπορεί να δώσει συμβουλές. Η Ελένη γουστάρει να συμβουλεύει. Επειδή έχει ξεκάθαρο βλέμμα στα πράγματα, όταν λες «μα τι ωραία που περνάω», θα σου πει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, ότι «υπάρχει αυτό και αυτό που πρέπει να προσέξεις!».

Τι συμβουλές σου έχει δώσει;

Μου λέει να προσέξω και να μη χάσω αυτό το άγιο παιδί που μου έχει χαρίσει τόσο πολύ κέφι και τέλεια διάθεση. Επίσης, μου ζήτησε να γνωρίσει τον Γιάννη. Όταν συναντήθηκαν, της άρεσε πολύ, τον σκάναρε, και μετά μου είπε «κοίτα μη τον χάσεις!». Αυτό που μου λέει τώρα τελευταία, είναι να κάνω ένα παιδάκι. Αυτό μου το λέει και η μαμά της Ελένης, η κυρία Ζέτα.

Σε αγχώνει το θέμα του παιδιού;

Κάποτε, πολύ. Τώρα πια δεν έχω καθόλου άγχος. Δηλαδή, αν ερχόταν ένα παιδί στη ζωή μου δεν θα πάθαινα πανικό. Το θέλω, θα ήταν καλοδεχούμενο! Δεν μπαίνω στη διαδικασία να μετράω τις ημέρες, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει. Και μακάρι δηλαδή, γιατί είναι κάτι που το θέλω.

Εκτός γάμου;

Κοίτα, ούτε ο γάμος με ενδιέφερε κάποτε. Μάλιστα έβλεπα ζευγάρι που ήταν μαζί πέντε ή έξι χρόνια κι όταν τελικά αποφάσιζαν να παντρευτούν σε ένα χρόνο χώριζαν. Αυτά με τρόμαζαν λίγο. Αλλά έχει σημασία ποιον άνθρωπο έχεις δίπλα σου και τι σου βγάζει. Έχω μία προσωπική ζωή στην οποία αισθάνομαι ασφαλής, οπότε όχι, δεν θα είχα πρόβλημα να το κάνω κι αυτό το βήμα. Μην ξεχνάς ότι ο πατέρας μου είναι παραδοσιακός και θέλει να με δει νύφη.

Θεωρείς ότι θα είσαι χαλαρή μητέρα;

Δύσκολο, δεν ξέρω. Επειδή είμαι ένα παιδί που έζησε έντονα και ήρθα αντιμέτωπη με διάφορους κινδύνους, θα είμαι σίγουρα υπερπροστατευτική, αλλά όχι υστερική. Δεν θα είμαι η μητέρα που, όταν το παιδί μου θα μου πει να πάει σε ένα μπαρ θα του πω: «Πρόσεξε, μη σου ρίξουν τίποτα στο ποτό!». Αυτά δεν υπάρχουν πια – άσε που δεν βρήκα ποτέ κάποιο μπαρ που να σου ρίχνουν κάτι στο ποτό. Ούτε θα ουρλιάξω αν δω την κόρη μου με σούπερ μίνι. Αν της πηγαίνει, θα είμαι μαζί της! Δεν θα είμαι πουριτανή, αλλά σίγουρα προστατευτική.

Πίσω από τη χαλαρή και χιουμοριστική Κατερίνα, μήπως τελικά κρύβεται ένας καταθλιπτικός άνθρωπος;

Εγώ είμαι των άκρων. Εκεί που με βλέπετε μέσα στην τρελή χαρά και την ατέρμονη βλακεία, εκεί τρώω κάτι φλασιές και πέφτω στα πατώματα. Έχω περάσει τα ζόρια μου, χωρισμούς, καταθλίψεις, δύσκολες καταστάσεις. Αλλά είμαι ο άνθρωπος που, ακόμη και τον πάτο, θέλω να τον φάω με το κουτάλι. Θέλω να το ζήσω, να το τελειώσω και να περάσει. Όταν ήμουν χάλια με έπαιρναν οι φίλες μου και μου έλεγαν: «Έλα μωρέ, θα περάσουμε καλά και θα ανέβεις λίγο!». Δεν ήθελα. Έχω περάσει πολλές βραδιές με τα πατζούρια και τα παράθυρα κλειστά, το σπίτι θεοσκότεινο, να φοράω πιτζάμες, να είμαι στον καναπέ, να ακούω Σωκράτη Μάλαμα και Ελένη Βιτάλη και το δάκρυ να τρέχει κορόμηλο. Αλλά έτσι λειτουργώ: το ζω και μετά το ξεπερνάω. Και το χιούμορ που με βλέπετε να κάνω, πολλές φορές είναι από άμυνα για να ξορκίσω κάποιες πολύ άσχημες στιγμές – προσωπικά, γκομενικά, επαγγελματικά κλπ.

Πρόσφατα ανέφερες ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης δεν πληρώνονται πια τόσο καλά όσο πριν και πως ο μισθός σου συγκεκριμένα, δεν υπερβαίνει τα χίλια ευρώ. Γιατί το είπες αυτό;

Και να νομίζει ο κόσμος ότι όποιος βγαίνει στην τηλεόραση παίρνει εκατομμύρια; Αυτά είναι αστεία! Ναι, δεν κάνουμε λειτούργημα, ναι δεν δουλεύουμε σε οικοδομή, δεν μας τρώει το χιόνι και ο καύσωνας καθημερινά, μια εκπομπή κάνουμε που περνάμε καλά. Με τις δυσκολίες της όμως. Αν μια μέρα δεν είμαι στα καλά μου, είμαι υποχρεωμένη να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να μη μιζεριάζω στον αέρα. Δεν πληρώνομαι γι’ αυτό! Και το ποσό που παίρνω, δεν είναι κάτι υπερβολικό νομίζω.