Σε έντονο ύφος, ο γνωστός ψυχολόγος Γιώργος Λάγιος, μοιράστηκε ορισμένες σκέψεις με τους διαδικτυακούς του φίλους, σχετικά με τον αποκλεισμό του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας ανέλυσε τα λεγόμενα του Δημήτρη Παπανώτα παίρνοντας θέση υπέρ του παρουσιαστή αναλύοντας τη λάθος διάσταση που πήρε η δήλωσή του.

Ειδικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Λάγιος δημοσίευσε μια σειρά από ιστορίες τις οποίες βεβαίως και αναδημοσίευσε ο Δημήτρης Παπανώτας στο δικό του προφίλ. «Πριν πω κάτι το οποίο θα ενοχλήσει, προειδοποιώ ότι δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Είπε λοιπόν ο κ. Παπανώτας και είναι ο λόγος που τον έβγαλαν από το ευρωψηφοδέλτιο ότι αν μια γυναίκα επιλέγει να είναι με έναν σατράπη, που την κακοποιεί και εκείνη το ανέχεται και δεν μιλάει, είναι πρόβλημα της. Ποια είναι η ανακρίβεια;».

«Ξέρω τώρα ότι θα τρελαθούν οι ψυχολόγοι, θα τρελαθούν όλοι και ξέρετε πόσο υπέρμαχος είμαι και πόσο έχω στηρίξει τις κακοποιημένες γυναίκες. Όμως, είναι άλλο πρόβλημα το ένα και άλλο πρόβλημα το άλλο. Άλλο είναι το πρόβλημα του ότι έχουμε πάρα πολλούς κακοποιούς και άλλο είναι το πρόβλημα ότι έχουμε πάρα πολλά άτομα που δέχονται την κακοποίηση. Είναι διαφορετικά προβλήματα και έχουν διαφορετικά αίτια. Είναι ωστόσο ακριβέστατο ότι το πρόβλημα, όταν παραμένεις, το έχεις εσύ».

«Και επειδή ξέρετε ότι δεν μασάω τα λόγια μου και έχουν βγει κάποιοι celebrities, επιστήμονες, ψυχολόγοι και απ’ όλα, metoo και αυτά, να καταδικάσουν τέτοια political correct statements. Έχετε μπερδέψει τι είναι το political correct γιατί δεν έχετε ιδέα τι είναι! Όταν κάτι έχει λογική και επιχειρήματα και από πίσω ισχυρή επιχειρηματολογία και επιστήμη, μην βγαίνετε αμέσως να είστε υπέρ του «είμαστε δίπλα στα θύματα», σαν καραμέλα, χωρίς να έχετε αξιολογήσει τι ακριβώς λέμε. Αυτό που συζητάμε είναι το αν τελικά το ίδιο το θύμα επιλέγει να αλλάξει την κατάσταση του» καταλήγει ο Γιώργος Λάγιος σε αυτή τη διαδικτυακή του τοποθέτηση για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.