Η Μέγκαν Μακένζι, 27 ετών, υπέστη εγκεφαλική βλάβη όταν έπεσε από μια σκηνή στο σχολείο και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Η 27χρονη με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησε ότι πάλευε με απώλεια βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης μνήμης. Σήμερα κρατάει σημειώσεις για κάθε φίλο ή μέλος της οικογένειάς της σε μια εφαρμογή που έχει εγκαταστήσει στο τηλέφωνό της -αναφέροντας λεπτομερώς πράγματα, όπως το αγαπημένο τους χρώμα, τα γενέθλιά τους και τα μέρη που τους αρέσει να πηγαίνουν.

Η Αμερικανίδα Μέγκαν Μακένζι είναι ηθοποιός και εκπαιδευτικός σε κολέγιο και εξήγησε τι συνέβη στην ίδια: «Όταν ήμουν στο σχολείο, με έσπρωξαν από μια σκηνή και χτύπησα σε ένα πιάνο. Χτύπησα το πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Έπρεπε να μάθω ξανά πώς να μιλάω. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πια μνήμη. Μπορώ να θυμάμαι πώς με κάνουν να νιώθω οι άνρθωποι, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πάντα θολές. Πέρασα τα επόμενα χρόνια αρκετά δύσκολα για να προσαρμοστώ στη νέα κανονικότητα». Η Μέγκαν ήταν 17 ετών όταν συνέβη το περιστατικό που της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη. «Δεν θυμάμαι τους επόμενους μήνες τι συνέβη» πρόσθεσε.

Οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα -καθώς αρχικά κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει τη ζημιά που είχε προκαλέσει η πτώση. Οι γιατροί της είπαν ότι είχε μια ήπια διάσειση, αλλά αφού τα συμπτώματά της συνεχίστηκαν, διαγνώστηκε με τραυματική εγκεφαλική βλάβη. Με την πάροδο των ετών η Μέγκαν έκανε διάφορες θεραπείες για να μάθει ξανά να διαβάζει και να μιλάει.

Η Μέγκαν μοιράζεται την ιστορία της στο διαδίκτυο για να βοηθήσει όσους μπορεί να βιώνουν κάτι παρόμοιο. «Πολλοί φίλοι με φωνάζουν Ντόρι (από το “Finding Nemo”). Πάντα λέω στον εαυτό μου “απλά συνέχισε να κολυμπάς”».