Τον… εργασιακό μεσαίωνα που έζησε λόγω ωραρίου περιέγραψε μία Αμερικανίδα TikToker και φυσικά έγινε Viral. Η Μπριέλ Άσερο μίλησε με δάκρυα στα μάτια για το απαράδεκτο ωράριο στην προηγούμενη δουλειά της και σχολιάστηκε… ανάλογα.

 Η 21χρονη μίλησε στο Rolling Stone για την ανάρτησή της που δίχασε τα social media, αφού ορισμένοι σχολιαστές ταυτίστηκαν με τη νεαρή κοπέλα που μόλις βγήκε στην αγορά εργασίας, ενώ άλλοι την επέκριναν σφοδρά κατηγορώντας τη για «αχαριστία» και «τεμπελιά».

Στο αρχικό της post που δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου και έχει εκατομμύρια views, η απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας παραπονιόταν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή της το ωράριο. Η κοπέλα, που εργάζεται για πρώτη φορά σε θέση γραφείου με ωράριο 9-5, πέντε μέρες την εβδομάδα, μίλησε για το πώς δεν της μένει καθόλου χρόνος και ενέργεια για να έχει προσωπική ζωή.

Αρκετοί σχολίασαν ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στις ΗΠΑ αναγκάζονται να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες, προσθέτοντας ότι η νεαρή πρέπει να ωριμάσει και να προσαρμοστεί στις συνθήκες της πραγματικής ζωής.

Όπως είπε η κοπέλα, μια μερίδα – κυρίως δεξιών – σχολιαστών απομόνωσαν ορισμένες φράσεις της και τις χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν τη δική τους πολιτική ατζέντα, ενώ η ίδια ήθελε μόνο να εκφράσει τα συναισθήματά της και να ζητήσει τη γνώμη της κοινότητας του TikTok. Η 21χρονη υπερασπίστηκε τη γενιά της, λέγοντας ότι όσοι ανήκουν στη Gen Z δουλεύουν το ίδιο σκληρά με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και μάλιστα με χαμηλότερους μισθούς και υψηλότερο κόστος ζωής.

@brielleybelly123

im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live

♬ original sound – BRIELLE

«Το μόνο που θέλω είναι να κάνω ντους, να φάω και να κοιμηθώ. Δεν έχω καν χρόνο ή ενέργεια να μαγειρέψω η ίδια το δείπνο μου. Δεν έχω την ενέργεια να βγω, ούτε που μου περνάει από το μυαλό. Είμαι τόσο ταραγμένη», λέει η 21χρονη στο επίμαχο βίντεο. Η νεαρή αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Νιου Τζέρσι, εξαιτίας των ακριβών ενοικίων στη Νέα Υόρκη, και έτσι ξοδεύει κάθε μέρα αρκετές ώρες στις συγκοινωνίες από και προς την δουλειά της. Το αποτέλεσμα είναι να φεύγει το πρωί, κατά τις 7.30, και να επιστρέφει σπίτι της κατά τις 18.15 το νωρίτερο, όπως είπε η ίδια.

Στη συνέντευξή της, η Μπριέλ υποστήριξε ότι η εικόνα που δημιούργησαν για εκείνη συντηρητικοί λογαριασμοί των social media και ΜΜΕ όπως το Fox News είναι εσφαλμένη. Η ίδια εξήγησε ότι θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που βρήκε μια δουλειά που της αρέσει στον τομέα των ονείρων της και η ανάρτησή της απευθυνόταν σε συνομήλικά της άτομα που βιώνουν την ίδια δυσκολία να προσαρμοστούν στην αγορά εργασίας, ιδίως μετά την πανδημία που τους κράτησε για πολλούς μήνες μακριά από τα πανεπιστήμια και τα μαθήματα.