Ο Ηλίας Βαλάσης δεν «βλέπει» να υπάρχει ομοφοβία στην Ελλάδα και οι παρουσιαστές του «Breakfast@Star» εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε όσα είπε ο ηθοποιός. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Βαλάσης σε συνέντευξή του στην κάμερα της εκπομπής «Fay’s Time» όταν ρωτήθηκε σχετικά ανέφερε: «Στην Ελλάδα τώρα ομοφοβία; Έλα τώρα. Πήγαινε στις αραβικές χώρες και παρά πέρα να δεις. Τι είναι αυτά τώρα; Το σύνολο της Ελλάδας δεν είναι έτσι. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το ξέρουμε».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προβλήθηκε και στην εκπομπή «Breakfast@Star» και στο τέλος της προβολής του βίντεο η Ελένη Χατζίδου είπε αρχικά: «Σοκαρίστηκα. Ας το πιάσουμε από το τέλος που λέει για την ομοφοβία. Πού ζείτε κύριε Βαλάση μου; Δεν ζείτε εδώ; Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι επειδή δεν το ζεις εσύ, νιώθεις ότι δεν σε αφορά, δεν σε απασχολεί και δεν είναι στον περίγυρό σου… Συγκρίνει και με αραβικές χώρες, εκεί κι αν είναι τραβηγμένο».

«Δεν είπε μόνο ότι δεν υπάρχει τώρα, αλλά αν ανατρέξω και πίσω 30 χρόνια ούτε τότε υπήρχε. Αν έγινε αυτό στο αεροδρόμιο και μόλις προσγειώθηκε από κάπου άλλου, όχι από άλλη χώρα. Δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει τι γίνεται» ανέφερε από τη μεριά του ο Ετεοκλής Παύλου.

Παρακάτω συμπλήρωσε: «Ένας άνθρωπος που βγαίνει ότι η δουλειά της γυναίκας μου είναι να φροντίζει τα παιδιά, βλέπεις μία συνέχεια στην όλη δήλωση. Καταλαβαίνεις ότι πολλές φορές όταν δεν αναγνωρίζεις ένα σχόλιο το πόσο άστοχο και σεξιστικό είναι, είναι αλυσιδωτή αντίδραση. Είναι θέμα σκεπτικού. Σου αρέσει η άποψη ότι είναι δουλειά της γυναίκας να φροντίζει τα παιδιά και να βοηθάει εμένα;»