Η Αμερικανική Χημική Ένωση δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο με θέμα περίεργο αλλά άκρως ενδιαφέρον!

«Τι συμβαίνει στο σώμα μας αφού πεθάνουμε;» Στην ερώτηση αυτή φιλοδοξεί να απαντήσει η επιστημονική ένωση, αναφερόμενη κυρίως στις αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μετά το θάνατο.

«Ακόμη και μετά την “αναχώρηση”, υπάρχουν μπόλικες χημικές διεργασίες που συνεχίζονται μέσα σας», σημειώνεται στην περιγραφή του βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Συνοπτικά, αφού σταματήσει η καρδιά, σταματάει και η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα το αίμα να αρχίζει να πήζει, σχηματίζοντας θρόμβους και να γίνεται παχύρευστο. Επιπλέον κατεβαίνει προς τα κάτω, λόγω της βαρύτητας, μια διαδικασία που ονομάζεται «μεταθανάτια υπόταση».

Με την κυκλοφορία του αίματος να έχει πάψει, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και οι μύες σφίγγουν. Η αναπνοή διακόπτεται με αποτέλεσμα να σταματά η οξυγόνωση των κυττάρων. Τα μιτοχόνδρια δεν μπορούν να παράγουν το ένζυμο ATP και επέρχεται ο θάνατος των κυττάρων. Έτσι, εκκρίνονται ένζυμα όπως τα λυσοσώματα που δημιουργούν ένα ιδιαίτερα περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό και βακτήρια και μύκητες. Αυτά αρχίζουν να αποσυνθέτουν το σώμα μας.

Δείτε το βίντεο…