Το τριπλό παιδικό εμβόλιο MMR μειώνει την πιθανότητα σοβαρής Covid-19

Ανοσολογική μελέτη αξιολόγησε τη σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο MMR II και τον κορονοϊό


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
14:47
20/11/2020
Το τριπλό παιδικό εμβόλιο MMR μειώνει την πιθανότητα σοβαρής Covid-19
6
loading

Νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη διαπιστώνει πως το τριπλό παιδικό εμβόλιο εναντίον ταυτόχρονα της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας (MMR) μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσει κάποιος σοβαρά από Covid-19. 

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «mBio» της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, μελέτησαν 80 άτομα διαγνωσμένα κορονοϊό, χωρισμένα σε δύο ομάδες, ανάλογα με το αν είχαν κάνει στο παρελθόν το εμβόλιο MMR ΙΙ. Διαπιστώθηκε ότι στους ασθενείς με Covid-19 που είχαν παλαιότερα εμβολιαστεί με το τριπλό εμβόλιο, τα επίπεδα αντισωμάτων IgG κατά της παρωτίτιδας (μαγουλάδες) ήσαν αντιστρόφως ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της Covid-19.

Αυτοί που ήσαν ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού είχαν τα περισσότερα αντισώματα από το εμβόλιο MMR, ενώ όσοι είχαν αρρωστήσει σοβαρά από Covid-19 και είχαν χρειαστεί οξυγόνο, ήσαν εκείνοι με τα λιγότερα αντισώματα από τον παλαιότερο εμβολιασμό με MMR, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

«Βρήκαμε μια στατιστικά σημαντική αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στα επίπεδα αντισωμάτων κατά της παρωτίτιδας και της σοβαρότητας της Covid-19 στους ανθρώπους κάτω των 42 ετών, οι οποίοι είχαν κάνει εμβολιασμό με το MMR II», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Τζέφρι Γκολντ. «Αυτό ενισχύει προηγούμενες εκτιμήσεις ότι το εμβόλιο MMR μπορεί να προστατεύει έναντι της Covid-19. Επίσης μπορεί να εξηγεί γιατί τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλότερη αναλογία κρουσμάτων σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς και πολύ μικρότερο ποσοστό θανάτων», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο MMR II, που παράγεται από τη Merck, περιέχει το στέλεχος «Edmonston» της ιλαράς, το στέλεχος «Jeryl Lynn B-level» της παρωτίτιδας και το στέλεχος «Wistar RA 27/3» της ερυθράς. Η πλειονότητα των παιδιών κάνει το πρώτο εμβόλιο MMR στην ηλικία των 12 έως 15 μηνών και το δεύτερο στα τέσσερα έως έξι έτη τους.

«Είναι η πρώτη ανοσολογική μελέτη που αξιολόγησε τη σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο MMR II και στην Covid-19, δείχνοντας σαφώς ότι υπάρχει αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα τους, κάτι που δικαιολογεί την περαιτέρω μελέτη του θέματος», δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Ντέηβιντ Χάρλεϊ του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια.

«Το εμβόλιο MMR II θεωρείται ασφαλές, με πολύ λίγες παρενέργειες. Αν παρέχει το όφελος της πρόληψης της λοίμωξης από Covid-19, αποτρέποντας την εξάπλωση της ή μειώνοντας τη σοβαρότητα της ή ένα συνδυασμό αυτών των δύο, τότε υπάρχει μια πολύ θετική αναλογία υψηλού οφέλους έναντι χαμηλού κινδύνου. Με βάση τη μελέτη μας, θα ήταν συνετό να εμβολιαστούν εκείνοι άνω των 40 ετών, με το μέγιστο αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται αν οι δύο εμβολιασμοί του MMR γίνουν σε απόσταση τουλάχιστον 28 ημερών», πρόσθεσε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Τελικά βλέπουν πολύ μπροστά εκεί

  Το ότι χρόνια καταγγέλλεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο ενδέχεται να ευθύνεται για εμφάνιση αυτισμού δεν έχει καμία βαρύτητα; ή κρατάμε μόνο ότι μελέτη μας συμφέρει;

 2. avatar Σαλωμη

  Τωρα βάλατε στο μάτι κ τα παιδιά μας;;;έχουμε που έχουμε υπογεννητικότητα έχετε βάλει σκοπό να μας φάνε οι Πακιστανοί;;;αυτόν τον καρκίνο να τον φυτέψετε εσεις στα δικα σας παιδιά.

  1. avatar Coba

   Ποιον \"καρκίνο\" θα βάλουν βρε απιθανε στα παιδιά; Το MMR είναι υποχρεώτικο εμβόλιο που το κάνουν στα παιδιά, δεκαετίες τώρα!
   Ακόμα κι εσύ πιθανότατα να το έχεις κάνει και δεν το ξέρεις!
   Άϊντε με τον κάθε ψεκασμενο εδώ μέσα...

   1. avatar Σαλωμη

    Μιλάω γενικώς για τα καινουρια εμβόλια που βγαίνουν όπως κ αυτό του κορονοϊού που θα βγάλουν.εσυ πρόβατο κατσε μέσα τωρα μέχρι να σου πάρουν κ σένα το σπίτι.σε λίγο ουτε ψωμί δεν θα έχετε να φάτε τα χειρότερα έρχονται.

 3. avatar Τώρα το ξαναθυμήθηκα τε;

  Όταν είχε πρώτο ειπωθεί ως επιστημονική έξηγηση για τα μικρά νούμερα μολυνσεων στη Ελλάδα το είχατε θάψει ως \"απίθανο\".

  1. avatar Αρρώστια

   Τα μικρά ποσοστά μολύνσεων που τα είδες; Το 10% τουλάχιστον έχει κολλήσει. Αν ισχύει αυτό, σε κοινότητες ανεμβολιαστων παιδιών θα έπρεπε να είχε γεμίσει το Παίδων . Από την άλλη στην Κίνα που δε κόλλησε κάνεις τι κάνουν το πίνουν σφηνάκι; Μάλλον η merck δεν έχει φτιάξει τίποτα γ τον κορονοιο και σπρώχνει το stock. Το άρθρο μιλάει για της merck μόνο, δεν σου έκανε απορία αυτό;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει